icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Datadolphins
Blog 16/05/2022

“Afwisselende opdrachten op het gebied van BI en Data Warehousing”

foto marc

Onze collega Marc Schunselaar is sinds drie jaar onderdeel van het team van DataDolphins. “Hiervoor werkte ik bij een ander consultancy bedrijf en daarvoor bij een grote financiële dienstverlener. Mijn hele leven ben ik al aan het werk in de data warehousing en Business intelligence hoek.”

Foto Marc Schunselaar
Marc Schunselaar /
Consultant

Goede eerste indruk

Hoe Marc destijds bij DataDolphins terecht kwam? Hij had een goed gevoel toen hij benaderd werd door een van de toenmalige Business Managers. “Het is fijn dat er gekeken wordt naar mijn ambities en wensen, bijvoorbeeld op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Voor mij is het ook belangrijk om inspraak te hebben in het type opdracht en de betreffende branche. De gesprekken hierover zijn open en transparant, wat kenmerkend is voor het midlance-model.

Marc vervolgt: “Het is best een spannende stap, om als midlancer te starten. Een van de zorgen is natuurlijk wat er gebeurt als je geen opdracht hebt. Het antwoord is: het doet voor twee partijen pijn, voor de consultant maar ook zeker voor DataDolphins, want zij moeten een basissalaris uitkeren. De noodzaak is dus voor iedereen hoog om een passende opdracht te vinden. Als je risicomijdend bent, verwacht ik dat midlancen niets voor jou is. Je moet wel een ondernemend karakter hebben voor deze manier van werken.”

Diverse opdrachten

Dat een nieuwe opdracht niet altijd een schot in de roos is, weet Marc als geen ander. “Mijn vorige opdracht beviel mij niet, om veel verschillende redenen. Het positieve aan het verhaal is, is dat hier goed op werd gereageerd door Business Manager Erik den Ouden. Ik kon met hem sparren en er ontstond gelukkig een mogelijkheid om van opdracht te switchen.”

Op deze opdracht heeft Marc het gelukkig ontzettend naar zijn zin. “Ik werk sinds oktober 2021 bij Bol.com, waar ik onderdeel uitmaak van een front end team. Ik houd me bezig met het analyseren en bouwen van operationele rapportages voor een (erg groot) magazijn waarin bijna alles automatisch gaat. Daarnaast hoort ook het aanpassen en verbeteren van bestaande rapportages cq database objecten tot mijn taak. Hierbij maken we gebruik van Google-cloud databases.”

Promoten DataDolphins

Marc is daarnaast ook goed bezig om DataDolphins te promoten. Hij praat met meerdere mensen en één daarvan (Berin Hrnjic) is ook echt aangenomen hier. “Als ik iemand tegenkom die mij geschikt lijkt dan stel ik diegene altijd wel voor om een kijkje te nemen ja. Ik vind dat dit een organisatie is die goed naar je luistert.” 

Overzicht Blogs
Foto Marc Schunselaar
Marc Schunselaar /
Consultant

DataDolphins helpt organisaties betere datagedreven beslissingen te nemen. Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!