icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Datadolphins
Blog 09/06/2022

”Persoonlijke ontwikkeling is een belangrijke pijler”

Stan foto

Onze collega Stan Evers is sinds twee jaar onderdeel van het team van DataDolphins. ”Het was destijds wel even spannend om in de corona-periode te starten bij een nieuwe werkgever, omdat thuiswerken de standaard was en het even duurde voor ik mijn nieuwe team live kon ontmoeten.” Op dit moment werkt Stan aan een opdracht bij een grote telecom provider, waar hij data ontsluit op een groot data platform.

Stan
Stan Evers /
Consultant

Verschillende contacten

Stan kwam op verschillende manieren in contact met DataDolphins. Hij werkte eerst bij een opdracht via zijn eerdere werkgever, waar hij samenwerkte met een consultant van DataDolphins. Diegene was enthousiast en opperde dat hij een keer moest kennismaken met DataDolphins. Kort daarna nam Business Manager Sanne van der Hilst contact op met Stan. Zij kende hem uit haar netwerk en nodigde Stan uit voor een lunch. Hier hoorde hij meer over de werkwijze van DataDolphins en de voordelen van onze manier van werken, het midlance-model. Lang verhaal kort: uiteindelijk besloot Stan aan boord te stappen! 

Persoonlijke ontwikkeling

Het bevalt Stan goed bij DataDolphins. “Ik ben blij dat ik de stap gemaakt heb. Elk kwartaal worden kennissessies georganiseerd en doen we gezellige dingen met het team. Ik word omringd door kundige en leuke mensen en er zijn veel interessante opdrachten.”
“Persoonlijke ontwikkeling is een belangrijke pijler. Er wordt veel georganiseerd op het gebied van opleidingen door The Human Network Academy en bij DataDolphins. Dat is fijn, omdat je als consultant het beste uit jezelf moet blijven halen en op de hoogte moet zijn van de laatste trends en ontwikkelingen in de markt.”
“Ik voel me heel vrij bij deze club vakgenoten. Het contact met de Business Managers is goed want er wordt geregeld tijd vrijgemaakt voor een lunch om bij te praten. Daarnaast is het salaris ook zeker niet verkeerd.”
 

Verschillende expertises

Op dit moment is Stan bezig met zijn tweede opdracht bij DataDolphins. Hij werkt bij een grote telecom provider, waar zijn team data ontsluit op een groot data platform. “Ik heb de rol van systeem analist. Dat houdt in dat je de wensen van de gebruiker vertaalt naar de specificaties voor de ontwikkelaar. Dan vraag je je af: welke data is er aanwezig? Welke data heb ik nog nodig? Hoe kunnen we die informatie dan met elkaar koppelen? Dat betekent dat je naar de data kijkt en vervolgens een specificatie of een document maakt voor de ontwikkelaar.”
“Heel vaak gaat het om back end ontwikkelen, waar de data integreert. In mijn geval ben ik met zowel de back als de front- end bezig. Ik werk veel samen met de collega’s uit mijn multidisciplinaire team. 
“Communicatie speelt een belangrijke rol, omdat ik bijvoorbeeld moeilijke technische stukken moet uitleggen aan iemand van marketing. Het gevaar is dat hier ruis op de lijn ontstaat, omdat je andere expertises hebt.” In deze opdracht helpt Stan ook mee met het geven van een stukje support, van producten die in de testfase staan. Als er iets misgaat, analyseert hij wat er precies misgaat én hoe dit opgelost kan worden.”

Meer weten over werken bij DataDolphins? Stan raadt data professionals aan om eens een kop koffie te drinken bij DataDolphins. “Als je houdt van afwisseling, mooie opdrachten en de vrijheid om te kiezen wat je wil doen, raad ik dit zeker aan.”
 

Stan
Stan Evers /
Consultant

DataDolphins helpt organisaties betere datagedreven beslissingen te nemen. Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!