icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience
Werken bij Datadolphins
Nieuws 01/10/2020

"Beter te weten wat er kan, dan te kunnen wat je weet"

Foto Bushra Malik

Maak kennis met onze nieuwste aanwinst en haar passie voor Business Intelligence.

Kun je jezelf kort voorstellen?
Mijn naam is Bushra Malik en oorspronkelijk kom ik uit Alkmaar, maar ik woon nu al een aantal jaar in Utrecht. In mijn dagelijks leven sport ik veel; zoals kickboksen en een wat minder bekende sport: padellen. Padellen is een mix tussen squashen en tennissen. Ik kom uit de wiskunde en informatie/data hoek en heb daar ook tijdens mijn studie altijd bijbaantjes in gehad. Om daarnaast ook nog mensen om me heen te hebben, heb ik me in het verleden altijd ingezet voor mijn studievereniging en achter de bar gestaan. Nu kan ik met consultancy het contact met mensen en het werken met data combineren. 

Waarom heb je passie voor jouw vakgebied? 
Ik dacht altijd dat ik wiskunde wilde doen; ik heb gekeken naar geneeskunde en gewerkt in de bouwsector als calculator werkvoorbereider. Bij elke functie die ik had, was ik bezig met het efficiënter en logischer maken van de werkzaamheden. Toen besefte ik me dat ik daar het meest energie uithaal en in feite naar Business Intelligence toegewerkt heb. Ik vind het erg leuk om op die manier mensen te helpen en waarde te creëren. 

Waarom heb je gekozen voor BIConsult? 
Het verhaal van BIConsult (voorloper van DataDolphins) leek eerst te mooi om waar te zijn, de mogelijkheden qua opdrachten en de balans in verantwoordelijkheden met zeer betrokken management en werknemers. In het verleden heb ik namelijk vaak banen aangeboden gekregen die heel mooi verkocht werden, maar in de realiteit toch niet zo mooi bleken te zijn. Maar bij BIConsult bleek het dus echt waar te zijn! Wat me vooral erg aanspreekt is dat de mensen binnen het bedrijf centraal worden gezet en daar veel aandacht naar toe gaat. Bovendien krijg ik hier veel kansen om mijn ‘opleidingspapiertjes’ te halen wat ik erg fijn vind. 

Wat is jouw motto? 
‘Beter te weten wat er kan, dan te kunnen wat je weet.’ Alles is te vinden op internet daarom is het belangrijk dat je goed weet wat er kan en de informatie gewoon opzoeken!

Waar kijk je het meeste naar uit? 
Uiteraard ben ik erg blij dat ik gelijk een opdracht heb en kijk er met gezonde spanning naar uit om daar van start te gaan. Hier kan ik ook gaan werken met de nieuwste technologieën, dus ik ga er ook veel leren. Daarnaast kijk ik uit naar het contact met Sanne en Erik en naar het behalen van mijn Azure en Scrum Master certificaten. 

  

Overzicht nieuws
Foto Bushra Malik
Bushra Malik /
Consultant

DataDolphins helpt organisaties betere datagedreven beslissingen te nemen. Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!