icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Datadolphins
Nieuws 14/09/2022

“Bij DataDolphins staat de mens centraal, en dat vind ik belangrijk”

Data Dolphins

Ahmed Gaddour (28) is sinds 1 september een nieuwe collega bij DataDolphins. “Ik ben nu gedetacheerd bij de NS als data expert. Mijn voornaamste bezigheden zijn het opleveren van Power BI reportages, het moduleren van data en het ondersteunen van de klant. Het midlance-model vind ik heel aantrekkelijk. Daar pluk je als medewerker echt de vruchten van.”

Ahmed is een geboren Amsterdammer. Hij woont nu in Utrecht en is onlangs vader geworden. “Ik heb een zoontje van 6 maanden. Dat is onwijs leuk en spannend”, vertelt hij trots. Zijn opleiding heeft hij in zijn geboortestad gevolgd. “Ik heb hbo-business IT-management gedaan aan de Hogeschool van Amsterdam, en daarna parttime The Master's programme in Information Studies aan de Universiteit van Amsterdam.”

In totaal heeft hij 6,5 jaar bij Chipsoft gewerkt. “Zij zijn marktleider in zorginformatiesystemen. Ik heb daar mijn afstudeeropdracht gedaan. Ik mocht het supportproces onderzoeken en bekijken of dat geoptimaliseerd kon worden. Daarna ben ik bij hen in vaste dienst gekomen als Business Intelligence Ontwikkelaar.”

Ahmed heeft zichzelf daar met veel plezier verder ontwikkeld. “Ik heb van alles en nog wat gedaan; van backend tot front-end tot aan het verzamelen van informatiebehoeftes. Daarna heb ik twee jaar leidinggegeven binnen de afdeling die verantwoordelijk is voor de interne informatievoorziening. Ik had daar drie sub teams onder me: een ontwikkelteam dat software schreef, een team dat support deed voor projectvoering, en een BI-team die verantwoordelijk was voor het beheren en het ontwikkelen van rapportages. Dat team heb ik zelf opgestart. Het was onwijs leuk om leiding te geven, maar ik miste wel mijn oude positie. Ik loste onder andere complexe vraagstukken op en daar had ik steeds minder tijd voor. Dat vond ik heel jammer, want dat is juist wat ik het allerleukste vind.”

Persoonlijke ontwikkeling

Vervolgens is hij op zoek gegaan naar een andere werkgever. “Ik zocht naar een organisatie die mijn persoonlijke ontwikkeling belangrijk vindt. En die heb ik gevonden. Want wat ik zo mooi vind bij DataDolphins, is dat de mensen centraal staat.” Een onderdeel daarvan is het midlance-model. "Ja, dat vind ik aantrekkelijk. Het is niet zoals bij andere consultancybedrijven. Bij DataDolphins krijg je namelijk een groot deel van wat je verdient bij de klant. Bovendien heb je zelf de regie in handen. Je beslist bijvoorbeeld zelf waar je terecht komt. En ik vind het dus ook heel fijn dat ik bij DataDolphins zelf invloed heb op mijn eigen ontwikkeling. Ik zie het zo: hoe meer kennis en ervaring ik opdoe, hoe waardevoller ik ben en daar heeft iedereen voordeel van. Die vrijheid spreekt me erg aan. Daar was ik echt aan toe.”

Interessant

Ahmed is er nog niet zeker van waar hij zich specifiek op wil richten binnen zijn vakgebied. “Is dat vooral de achterkant of is dat de voorkant? Omdat ik alles heb gedaan binnen de hele tak ben ik erg op zoek naar wat het beste bij mij past. Ik vind eigenlijk alles interessant, maar het eindproduct opleveren is toch wel heel speciaal. Dat je ziet dat de business wordt geholpen, dat er processen worden verbeterd, of dat je tijdig kan aansturen met behulp van inzichten. Als het einddoel wordt gehaald dan is dat echt mooi om te zien.”

Wij zijn ook superblij met Ahmet als nieuwe collega! Ben je ook enthousiast geworden over midlancen bij DataDolphins?

Bekijk onze vacatures

DataDolphins helpt organisaties betere datagedreven beslissingen te nemen. Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!