icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Datadolphins
Nieuws 21/04/2022

“Data is het nieuwe goud”

Foto Maaike

Maaike Pot werkte vijftien jaar lang als fiscaal jurist, totdat haar zoon thuiskwam van programmeerkamp. “Onze oudste zoon bezocht in de schoolvakanties programmeerkampen. Hij leerde daar websites bouwen, spelletjes maken en andere projectjes programmeren. Ik vond het interessant en zag dat hij het snel oppikte, waarop ik besloot om zelf ook een programmeercursus te gaan volgen. Ik vond het direct super leuk!”

Je ging van het juridische vak naar de IT-sector. Kom je niet compleet in een andere wereld terecht? “Nee, eigenlijk niet. De manier van denken, dat analytische, heb je zowel in de juridische sector als in de IT. ”

“Data-analyse slim inzetten om organisaties verder te helpen”

En nu ga je aan de slag bij DataDolphins. Hoe ben je hier terechtgekomen? “Ik heb de laatste weken met diverse bedrijven kennis mogen maken, maar DataDolphins sprong er echt uit! 

Zowel qua beloningsstructuur en transparantie als je eigen invloed hebben op nieuwe opdrachten bij indrukwekkende opdrachtgevers. 

Ik ben mijn fiscaal juridische loopbaan begonnen bij de Belastingdienst, zo’n vijftien jaar geleden. Tussendoor heb ik een tijdje voor andere werkgevers gewerkt om vervolgens weer terug te keren naar de Belastingdienst. Toen ik in 2019 interesse kreeg in de wereld van data, ben ik opleidingen gaan volgen bij Tilburg University en de NCOI. Ik kreeg vervolgens de kans om mezelf te ontwikkelen als data analist/project coördinator.” 

Waarom werken met data? “De huidige tijd vraagt dat organisaties slimmer omgaan met data. Je kunt al die insights gebruiken om efficiënter en effectiever te werken, zodat je zelfs met minimale capaciteit toch veel meer kunt bereiken. Wat dat betreft is data het nieuwe goud! Daarbij is het mijn doel om zoveel mogelijk waarde toe te voegen, om organisaties verder te helpen, dus op die manier zet ik data-analyse ook in. Bij mijn vorige werkgever waren de mogelijkheden enigszins beperkt, onder andere in verband met de huidige privacywetgeving en alle andere uitdagingen die er spelen.”

“Iedere punt en komma telt, net als in mijn juridische werk”

“Ik heb inmiddels diverse data-projecten mogen uitvoeren en die waren gericht op zowel de coördinatie als de uitvoering. In grote lijnen kan ik nu een project van A tot Z uitvoeren, maar die verbindende factor tussen de business en de developers zijn, dat past wel echt bij mij. Daarnaast heb ik ook de nodige kennis opgedaan op het gebied van privacywetgeving.  

Je gaat aan de slag als midlancer, maar wat voor functie ga je vervullen? “Mijn eerste opdracht start binnenkort bij ABN AMRO Hypotheken Groep. Daar ga ik aan de slag als Business Analist. Hier heb ik super veel zin in!” 

Je hebt er natuurlijk al een hele reis opzitten, van professional op (fiscaal) juridisch vlak tot professional in de wereld van data. Heb je nog wel ambities over? “Absoluut. Ik wil eerst ervaring opdoen in het werkveld, maar in de toekomst zie ik mijzelf als product owner of in een coördinerende rol. Momenteel volg ik ook de opleiding “Junior Data Engineer”. Vooral het kunnen visualiseren van data lijkt me heel waardevol voor organisaties. Al deze kennis en kunde komt vast van pas, wanneer ik mijzelf nuttig maak als de schakel tussen de business en de techniek. En wie weet, misschien mag ik nog eens een vooruitstrevende juridische partij helpen om data efficiënt in te zetten.” 

Overzicht Nieuws
Maaike foto
Maaike Pot /
Consultant

DataDolphins helpt organisaties betere datagedreven beslissingen te nemen. Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!