icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Datadolphins
Nieuws 25/08/2022

'DataDolphins heeft indrukwekkende kwaliteiten'

DataDolphins

‘Altijd in beweging blijven!’. Het is de kernspreuk van Amir Kalloe. De Python Developer met een hekel aan routine en stilstand start in augustus start hij met zijn eerste opdracht als midlancer voor DataDolphins. Bij ICTU gaat hij web-applicaties (verder) ontwikkelen vanuit een fullstack-benadering. “Dit is precies wat ik zocht. Ik sta te popelen om te beginnen.”

Momenteel zit Amir tussen twee banen in. Volgende maand gaat hij via DataDolphins aan het werk bij ICTU, een IT-advies- en projectorganisatie van en voor de overheid. Hij heeft er enorm veel zin in. “Inhoudelijk is dit een flinke uitdaging, want het idee is dat ik on the job full-stack ga leren. Dit wordt de eerste keer dat ik mij mag bezighouden met die-hard programmeren, vanaf het schrijven van de eerste code tot deployment in een cluster. Bovendien zal ik mij bezig houden met machine/deep learning toepassingen”

Gegrepen door Python

Amir is vanaf zijn jongste jaren al bevangen door techniek. Daarom kiest hij na zijn VWO voor Civiele Techniek aan de TU in Delft. Maar dat wordt een tegenvaller. “Te theoretisch”, concludeert de Vlaardinger achteraf. En dus trekt hij na twee jaar zijn conclusies en switcht naar Bedrijfskunde in Rotterdam. “Ik dacht: die afslag richting techniek maak ik later wel. Bovendien vind ik Finance & Investments interessant.” In 2015 begint Amir de opleiding maar maakt deze opleiding niet in zijn geheel af om zo een tweede master te volgen, genaamd Business Information Management. Deze rond hij wél af en sinds dit jaar heeft hij ook zijn eerste master Finance & Investments afgerond. 
Tijdens zijn tweede master wordt hij gegrepen door Python. “Ik maakte voor het eerst kennis met Python en er ging een wereld voor me open. Ik kon mij er helemaal in uitleven, mijn technisch inzicht kwam eindelijk weer van pas. Ik wist vanaf dat moment dat mijn toekomst in de IT lag.” Na het behalen van zijn Master Business Information Management, kan hij bij zijn afstudeerbedrijf PwC terecht als Data Analyst.

Meer diepgang

Via een headhunter en een dataspecialisten bureau, belandt hij twee jaar later bij EDSN, de IT- en datapartner van netbeheerders TenneT en GTS die de gehele informatievoorziening verzorgd voor de Nederlandse energie- en gasmarkt. “De opdrachten hadden hier meer diepgang dan ik tot dan toe gewend was. Dat sprak me aan.” Maar na verschillende data-gerichte opdrachten voelt Amir na een paar jaar toch het gevoel van sleur opkomen. “Voor routineklussen bouw ik liever een automatiseringstool dan dat ik alles handmatig moet gaan invoeren. Ik wil graag nieuwe dingen leren en hou ervan om zo veel en vaak mogelijk in beweging te zijn. Routinematig werk match slecht met deze persoonlijke eigenschappen.”

Zonder blokkades

In een poging om Amirs honger naar uitdagingen te stillen krijgt hij bij EDSN de kans om ETL-processen te bouwen die ongestructureerde data automatisch structureren en verladen naar bronsystemen. Maar het blijkt de behoefte om altijd volle kracht vooruit te gaan niet weg te kunnen nemen. Amir: “Het ging me niet snel genoeg. Dat had vooral te maken met het soort omgeving waarin het bedrijf acteert. Rondom energiedata is veel regelgeving en discussie. Het gaat om privacygevoelige informatie waarmee altijd omzichtig moet worden omgegaan. Dat snap ik op zich wel, maar ik wil heel graag innoveren en bouwen; liefst zo snel mogelijk en zonder blokkades.”

Betrouwbare partij

Een recruiter brengt hem op het spoor van DataDolphins. Amir: “Hij gaf aan dat DataDolpins als een hele betrouwbare partij bekendstaat met veel ervaring, een groot netwerk en interessante vacatures. Ik besloot met ze te gaan praten, samen en met nog een aantal partijen die midlance-achtige constructies aanbieden.” Amirs keuze valt al snel op DataDolphins. “Ze kwamen van alle partijen het meest professioneel over en ik werd erg gastvrij ontvangen. Doorslaggevend voor mijn keuze waren de gesprekken met de Business Managers. Met name met Sanne van der Hilst ervoer ik een bijzondere klik. Ze luisterde goed en begreep precies naar wat voor baan ik op zoek was. Ik dacht: de mens achter de professional wordt hier serieus genomen, dit is wat ik zoek!”

Persoonlijke aandacht

Ook de eerste opdracht voor DataDolphins bij ICTU is precies wat Amir zocht. “Ik hou absoluut niet van stilzitten. Bij dit full-stack project hoef ik daarvoor absoluut niet bang te zijn. Deze job past inhoudelijk supergoed bij me en ik sta te popelen om te beginnen.” Volgens Amir verdient DataDolphins alle credits. “Ze hebben heel gericht kunnen zoeken omdat ze wisten wat ik wilde. De persoonlijke aandacht heeft zich uitbetaald. Bovendien hebben ze me nuttige ondersteuning gegeven tijdens het sollicitatieproces. DataDolphins is dan wel niet de grootste partij, maar wel een organisatie met een degelijke filosofie en indrukwekkende kwaliteiten. Tot nu toe maken ze iedere belofte meer dan waar.”

Altijd in beweging

Amir gaat per 1 augustus fulltime aan de slag bij ICTU, maar meestal maakt hij langere werkweken. “Dat is nou eenmaal wie ik ben”, concludeert hij nuchter. “Ik ga graag op in mijn werk en ik doe allerlei vakinhoudelijke cursussen, barst van de energie en heb maximaal zes uur slaap per nacht nodig. Tegelijkertijd sport ik drie of vier keer per week en zorg ik voor verantwoorde voeding, zodat ik vitaal blijf en mijn focus optimaal is. Daarvan pluk ik ook de vruchten tijdens mijn werk. ‘Altijd in beweging blijven’, dat is wat ik graag doe!”

Overzicht nieuws
Dave Gabriel Dolfijn
Amir Kalloe /
CONSULTANT

DataDolphins helpt organisaties betere datagedreven beslissingen te nemen. Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!