icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Datadolphins
Nieuws 22/11/2022

‘DataDolphins kijkt naar het verhaal achter je cv’

DataDolphins

Per 1 oktober werkt dataspecialist Harmen ten Klooster bij DataDolphins. Vooral de combinatie van werken met data én met mensen trekt hem. "Klanten blij maken met een product dat ook écht resultaat oplevert, dat is voor mij aantrekkingskracht van data."

‘Knutselen met data’. Zo omschrijft Harmen het technische gedeelte van zijn vak liefkozend. De Zwollenaar houdt ervan om in data te te graven en deze te ordenen, analyseren en te programmeren. Hij wil met behulp van data tot nuttige nieuwe inzichten komen. Inzichten die vervolgens de basis vormen voor praktisch toepasbare oplossingen. "Ik zie het als een persoonlijke uitdaging om het maximale uit beschikbare data te halen. Mijn klanten blij

Ongekende mogelijkheden

Harmen studeerde bedrijfskunde in Groningen. In 2005 startte hij zijn professionele carrière als Business Analyst bij Deloitte, één van de 'Big Four' accountancybureaus. Na een jaar maakte hij de overstap naar UPC. Daar zou hij voor het eerst kennismaken met data-analyse. "Ik maakte rapportages op basis van data die binnenkwam via het klantcontactcentrum. Dat waren bijvoorbeeld klachten over de snelheid van het netwerk in een bepaalde regio. Ik zocht dan uit welke oorzaak er achter een klacht zat op basis van de beschikbare data en ging met technici in overleg over verbeteringen. Hier was ik mij voor het eerst bewust van de ongekende mogelijkheden van data en ik dacht: dit is de richting die ik op wil."

Data in de zorg

Na een jaar bij telefonieprovider Telfort in een vergelijkbare functie ging Harmen op zoek naar een bedrijf met data als core business. Hij kwam terecht bij een consultancybedrijf dat met name zorginstellingen bedient. Tien jaar hield hij zich hier bezig met daily auditing. Hij controleerde zorgadministraties op datakwaliteit, volledigheid van data en rechtmatigheid van aangevraagde zorgkostenvergoedingen. "Hier heb ik als Data Consultant het complete traject van A tot Z meegemaakt. Door het afwisselende werk met steeds weer andere klanten en het schakelen op verschillende niveaus, bleef het lang leuk. Maar na tien jaar was het tijd om op zoek te gaan naar een andere baan."

Goed gesprek

Die nieuwe uitdaging werd DataDolphins. Harmen kende The Human Network en DataDolphins al langer van naam. "Ik had ze wel eens voorbij zien komen op LinkedIn en er werkten een paar oud-collega's. In eerste instantie ging ik niet bewust op zoek naar een baan als midlancer, totdat een vacature van DataDolphins mij herinnerde aan de tevreden  ex-collega’s en ik de voordelen begon in te zien van werken als midlancer. Voor ik het wist, zat ik op kantoor bij DataDolphins een goed gesprek te voeren over het vervolg van mijn carrière."

Het verhaal achter je cv

Uiteindelijk was het een combinatie van factoren die Harmen over de streep trok. “Wat me vooral aanspreekt aan DataDolphins is dat hier de nadruk echt ligt op jouw ontwikkeling als IT’er. Ik krijg hier veel mogelijkheden op het gebied van training en opleiding en de begeleiding is uitstekend geregeld. Ze kijken hier naar het verhaal en de persoon achter een cv: wat vind jij leuk, waar wil jij naartoe met je carrière en welke opleidingen en opdrachten sluiten daarbij aan? Daar wordt écht over nagedacht.”

Randzaken goed geregeld

Hij vervolgt: “Ik weet dat het goed verdienen is als midlancer bij DataDolphins en dat is leuk meegenomen, maar voor mij was dat geen doorslaggevende factor. Belangrijker vind ik dat je een club kundige medewerkers achter je hebt staan die je ondersteunen. Ik heb wel eens overwogen om zzp-er te worden, maar daar kwamen te veel randzaken bij kijken. Als je midlancer bent bij DataDolphins worden die randzaken voor je geregeld zodat jij je meer kunt richten op je vak.”

Per 1 oktober zou Harmen beginnen met een opdracht bij een grote bank, maar dat feest ging onverwachts niet door. Desondanks heeft hij er alle vertrouwen in dat er snel een andere passende opdracht volgt. Harmen: “Het liefst wil ik de kant uit van Data Engineering, Ik twijfel er niet aan dat ik deze kans bij DataDolphins ook krijg.”

Overzicht nieuws
Foto Harmen
Harmen ten Klooster /
Data Engineer

DataDolphins helpt organisaties betere datagedreven beslissingen te nemen. Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!