icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience
Werken bij Datadolphins
Nieuws 28/01/2021

"Focussen op doen wat ik leuk vind"

Foto Yasin

Yasin Gunes start vanaf 1 februari bij DataDolphins. Hij kijkt er naar uit om van start te gaan bij zijn volgende opdracht en vertelt je waarom hij zoveel energie uit zijn werk haalt.

Kun je jezelf even kort voorstellen?
Ik ben Yasin en woon samen met mijn vrouw en mijn dochtertje van vier in Amsterdam. Ik ben begonnen als werktuigbouwkundige en al snel leerde ik dat het onderdeel machine learning me het meest interesseerde. Vervolgens heb ik mijn PHD over machine learning voor windturbines gehaald. Maar ik wilde meer impact maken met mijn werk. Daarom ben ik eerst een tijdje met spoorveiligheid gaan werken. Daarna ben ik bezig geweest met maatschappelijk impact van de wetenschap kwantificeren. Dit vond ik veel leuker om te doen en besloot zelfstandig te gaan ondernemen in Data Science en Engineering.

Waarom heb je passie voor je vakgebied?
Ik haal het meeste energie uit Data Science en Data Analyse. Je bent soms dagen bezig met een klein stukje code, maar als het dan werkt geeft het echt een kick. Het werk is erg veelzijdig aangezien er veel uiteenlopende problemen voorkomen die je kan oplossen. Het werk wat je doet heeft direct impact en helpt daar een organisatie verder mee.

Waarom heb je gekozen voor DataDolphins?
Ik besloot eind vorig jaar te gaan ondernemen. Echter sta je als ondernemer er alleen voor en merkte ik dat ik een sociale kring en sparringpartners mistte. Het Midlance model van DataDolphins is voor mij daarom ideaal. Ik hoef me niet meer bezig te houden met acquisitie en administratie maar kan me bezig houden met wat ik leuk vind. Bovendien was het goede netwerk van DataDolphins een mooie plus.

Wat is jouw motto?
“Als je iets doet wat je leuk vindt voelt het nooit meer als werk.”
Het klinkt misschien een beetje cliché maar dit vind ik zo belangrijk. Als ik bij vroegere werkzaamheden was blijven hangen had ik een stuk minder plezier uit mijn werk kunnen halen.

Waar kijk je het meeste naar uit?
Ik wil bij mijn volgende opdracht met nieuwe technologieën werken om mijn kennis verder te verbreden. Daarnaast kijk ik er naar uit om mijn kennis van Microsoft Azure meer uit te diepen. Naast de nieuwe kennis die ik op kan doen kijk ik natuurlijk ook uit naar de activiteiten met DataDolphins en mijn nieuwe collega’s te leren kennen!

Profielfoto Dolfijn
Yasin Gunes /
Consultant

DataDolphins helpt organisaties betere datagedreven beslissingen te nemen. Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!