icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience
Werken bij Datadolphins
Nieuws 28/06/2021

"Het datadomein zit nog steeds in de lift"

midlance

Dit interview met Business Managers van DataDolphins vindt -hoe kan het ook anders- plaats aan het water, op een zonnig terras. Sanne, Erik den Ouden en Erik van Galen blikken terug op de afgelopen zes maanden én kijken vooruit naar de tweede helft van 2021.

ErikdO: “Met de zomervakantie in aantocht en net drie nieuwe consultants in dienst, mogen we tevreden zijn. We hebben de afgelopen maanden constant een lage beschikbaarheid gehad en dat is mooi. Ook zijn we flink gegroeid: in totaal hebben we nu 42 consultants in dienst.”

Sanne: “We merken dat onze nieuwe merknaam (red: tot november 2020 was dit BIConsult) goed past bij de nieuwe richting die we als team zijn ingeslagen. DataDolphins staat centraal voor de volgende fase, waarin we ons bedrijf nog verder klaarstomen voor de toekomst. We willen een grotere naamsbekendheid en doorgroeien. We kijken nu al vooruit naar het einde van het derde en het begin van het vierde kwartaal.”

ErikvG: “Sinds begin van dit jaar zijn er een tiental nieuwe consultants gestart. Van klassieke BI’ers, tot Data Engineers en professionals op het gebied van data science, big data en de Cloud. We zijn nog steeds op zoek naar nieuwe professionals, die als midlancer aan de slag willen bij DataDolphins. Gelukkig is het mogelijk om weer live af te spreken.”

Sanne: “Dat echte contact kon in het eerste kwartaal -met de lock down- niet echt. Gelukkig zijn we inmiddels weer volop aan het afspreken. We gaan sporten, wandelen, fietsen of lunchen met de consultants, waarin we bijpraten over koetjes en kalfjes én over de lopende opdracht en hun persoonlijke ontwikkeling. Want wij zien coaching echt als een toegevoegde waarde van onze rol als Business Manager. Het is een adviserende rol, want uiteindelijk bepaal je natuurlijk zelf.”

ErikdO: “Het is gezellig en waardevol om elkaar weer te zien, ook voor de consultants onderling. Binnenkort zijn er maar liefst twee activiteiten in een week gepland: een etentje en met z’n allen klimmen in het klimbos. De collega kiest zelf of hij of zij liever dineert of iets actiefs doet. Of allebei natuurlijk. Ook vanuit de groep krijgen we hier positieve geluiden over: men is hier wel aan toe, na al die online events.”

ErikvG: “Ook willen we in de tweede helft van dit jaar meer investeren in opleidingen, die op kantoor georganiseerd worden. Dat zijn trainingen waar meerdere bedrijven van The Human Network bij vertegenwoordigd zijn. Denk bijvoorbeeld aan scrum-, harde vaardigheden-, maar ook softskill- trainingen. Ook hier geldt: we willen ook hier volop keuze en vrijheid geven.”

Sanne: “Of de sollicitatiegesprekken voortaan ook weer live gevoerd worden? Toevallig hadden we het hier vanochtend over. Kennismaken via Teams is voor de sollicitant wel een laagdrempelige manier, dus wellicht dat we dat er inhouden. Maar een tweede gesprek voeren we toch liever live: je wilt iemand toch in de ogen kunnen kijken. En natuurlijk de sfeer laten proeven van ons bedrijf.”

ErikdO: “Ondanks alles hebben we een dus een goed jaar gehad en we Sanne, Erik en ik hebben veel zin in de tweede helft van het jaar. We merken dat onze collega’s er hetzelfde instaan. Zij hebben zin om samen opleidingen te volgen en kijken uit naar de geplande fun-activiteiten.”

Sanne: “En wij kijken er naar uit om het bedrijf verder uit te bouwen. Als we kijken naar onze instroom, was het eerst moeilijk om mensen aan te trekken en aan ons te binden. Dat is nu weggevallen.”

Meer informatie?
DataDolphins is dé thuishaven voor datagedreven professionals. Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? 

Bekijk onze vacatures

DataDolphins helpt organisaties betere datagedreven beslissingen te nemen. Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!