icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience
Werken bij Datadolphins
Nieuws 09/10/2020

"Het toegankelijk maken van data heeft mijn interesse"

Foto Dennis Timmermans

Maak kennis met Consultant Dennis Timmermans. De voormalig eigen ondernemer startte in 2018 als consultant bij F&C Partner en stapte onlangs over naar het team van BIConsult (voorloper van DataDolphins). “Het is voor mij een logische stap, omdat mijn hart bij data ligt.”

Dennis tovert met cijfers: hij kan gegevens van een bedrijf in één enkel management dashboard tonen. “Waardoor je grip krijgt op bijvoorbeeld KPI’s, processen en geldstromen. En je de mogelijke pijnpunten makkelijk blootlegt”, legt hij uit.

Waarom heb je passie voor jouw vakgebied?
Ik zie mijn opdrachten als aan de slag gaan met een uitdagende puzzel. Je kunt écht impact maken in organisaties, omdat je -door middel van het plat slaan van data- pijnpunten kunt blootleggen en processen kunt versoepelen. Als ik bezig ben met het oplossen van de puzzel voelt het trouwens niet als werken. Ik heb er veel plezier in!

Waarom heb je gekozen voor BIConsult?
Toen ik bij F&C Partner werkte, had ik al geregeld contact met Business Managers Erik en Sanne, we werkten soms samen. Mijn hart kwam steeds meer bij BI te liggen en de mogelijkheid deed zich voor om over te stappen naar BIConsult.

Ik vind de sfeer bij The Human Network heel prettig: midlancen is een open en vrije manier van werken en het is leuk en leerzaam om een kijkje in de keuken te nemen bij diverse bedrijven. Dat ik mijn eigen ambitie binnen The Human Network kan voortzetten bij een ander bedrijf is daarom voor mij een uitgelezen kans.”

Wat is jouw motto?
"Work hard, play hard, rest hard." Ik hou van hard werken, sporten, veel leuke dingen doen, met de juiste balans.

Waar kijk je het meeste naar uit?
Ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan met een mooie opdracht. Daarnaast ben ik benieuwd naar mijn nieuwe team. Het zal -door de corona-perikelen- nog wel even duren voor we elkaar live zien, maar het is fijn om onderdeel te zijn van een groep vakgenoten. Zo kun je met elkaar sparren en heb je altijd een hulplijn achter de hand.

Ik vind het daarnaast belangrijk om mij te blijven (door)ontwikkelen in mijn vakgebied. Daarom ga ik aan de slag met trainingen en het behalen van een aantal certificaten. Zo heb ik zojuist het certificaat “Exam 70-778: Analyzing and Visualizing Data with Microsoft Power BI” gehaald. Ook lees en leer ik veel over ontwikkelingen omtrent de Cloud, data architecturen waaronder voornamelijk datawarehousing en kubussen. Ik werk in een vakgebied dat nooit stil staat.

Update: Dennis is inmiddels -samen met collega Berin- aan de slag met Big Data, bij Gemeente Breda

DataDolphins helpt organisaties betere datagedreven beslissingen te nemen. Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!