icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Datadolphins
Nieuws 08/09/2022

“Ik ga graag aan de slag bij een organisatie met een maatschappelijk doel”

DataDolphins

De nieuwste aanwinst van DataDolphins is Ka-Lok Chan (24). Ka-Lok is heel sportief, hij sport vrijwel dagelijks, en vindt een gezonde leefstijl heel belangrijk. Daarnaast is hij een echt familiemens. Hij doet graag dingen samen of is gezellig met familieleden thuis. Maar bovenal is Ka-Lok een technisch talent. En dat gaat hij bij DataDolphins laten zien in zijn rol als Power BI specialist.

Ka-Lok studeerde Financial Service Management en deed twee jaar lang een traineeship. Zijn volgende traineeship was op het gebied van Power BI en daar viel hij voor het vak. “Ik dacht dat de financiële hoek bij mij paste, omdat ik goed was in wiskunde, maar als snel merkte ik dat je wiskunde ook kunt toepassen in een IT-omgeving. Power BI trok me gelijk aan en ik bleek er gelukkig ook goed in te zijn. Zo is het balletje gaan rollen.” Ka-Lok deed de nodige ervaring op en leerde veel bij, met als resultaat dat hij nu een echte Power BI specialist is.

Opdracht met maatschappelijke impact

Ka-Lok zit momenteel in de screening voor een opdracht bij Ministerie van Defensie. Deze screening duurt zes weken, maar Ka-Lok staat te trappelen om te starten. “Ik ga daar in een scrumteam werken aan data analytics op het gebied van Power BI. Wat de opdracht inhoudelijk gaat inhouden, weet ik nog niet precies, maar ik heb er erg veel zin in.” Vooral het type klant spreekt Ka-Lok erg aan. “Ik vind het leuk om aan de slag te gaan voor een organisatie die een maatschappelijk doel heeft. Ze werken daar elke dag aan de veiligheid van Nederland. Door daar te werken, kan ik iets doen voor het land, dat vind ik een mooi idee.”

Bekend terrein

Het werken voor een bedrijf dat onder The Human Network valt, zoals DataDolphins, is niet helemaal vreemd voor Ka-Lok. “Mijn vriend werkt voor Qoppoconsult en die heeft heel positieve ervaringen. Ik zag hoeveel vrijheid hij kreeg en ook hoe gunstig het midlance concept financieel is, dus toen heb ik mezelf gemeld bij DataDolphins. Mijn eerste indruk is heel positief. De sfeer is heel open en er werken veel ervaren mensen. De Business Managers hebben me heel hartelijk ontvangen, al tijdens de sollicitatie periode voelde ik me thuis. Het midlance concept is heel aantrekkelijk. Je hebt heel veel vrijheid en de voorwaarden zijn heel positief. Ik kan eigenlijk niks negatiefs bedenken.”

Overzicht nieuws

DataDolphins helpt organisaties betere datagedreven beslissingen te nemen. Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!