icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Data Talents
Nieuws 12/10/2022

“Ik kan hier constant met mijn persoonlijke ontwikkeling bezig zijn”

DataDolphins

Arjan Bontsema is op 1 oktober bij Data Talents komen werken. Hij heeft Wiskunde en Business Analytics gestudeerd in Amsterdam, en na zijn afstuderen heeft hij een paar jaar als data scientist consultant gewerkt. “Wat me bij Data Talents heel erg aanspreekt is de vrijheid. Ik kan hier zelf bepalen welke projecten ik wil doen, en wat het beste bij mijn leerdoel past.”

Hij werkte de afgelopen jaren in diverse organisaties aan het ontwikkelen en documenteren van verschillende data science oplossingen. “Mijn focus lag vooral op de klanten in de watersector”, vertelt hij. “Het was allemaal op projectbasis, dus ik heb veel verschillende dingen gedaan. Ik was ook vaak met meerdere projecten tegelijk bezig voor verschillende klanten, waarvan de duur varieerde van een paar maanden tot een paar jaar.
 

Hij heeft onder meer via Royal HaskoningDHV voor het Waterschapshuis - de regie- en uitvoeringsorganisatie voor de 21 waterschappen op het gebied van informatie- en communicatietechnologie - gewerkt aan een opleidingsprogramma. “Dat was minder aan de ontwikkelkant en meer op het gebied van het geven van trainingen en het opleiden van data scientists en data engineers. Dat was heel leuk om te doen. Ik heb ook langere tijd bij Waterschap De Dommel gewerkt. Daar heb ik samen met een aantal collega’s verschillende data science oplossingen ontwikkeld op het gebied van watermanagement.”

Toeval

Na 4,5 jaar vond hij het tijd om eens iets nieuws te gaan proberen. “Dus toen ben ik op zoek gegaan. Ik heb wat verkennende gesprekken gehad en op een gegeven moment kwam ik via via in contact met een van de businessmanagers van Data Talents. Dat was eigenlijk bij toeval, want ik had eerlijk gezegd nog nooit van Data Talents gehoord, en ook niet van het midlance-model.”

De eerste gesprekken waren positief, aldus Arjan. “Ik had er een goed gevoel bij, dus het is allemaal redelijk snel gegaan. Ik heb in die tijd ook met een midlancer van Data Talents gesproken, en hem gevraagd wat zijn ervaringen zijn. Dat klonk ook heel positief. Hij vertelde dat hij hier erg op zijn plek zit.”

Wat hem erg leuk lijkt, is dat je bij Data Talents gezamenlijk trainingen kunt doen met collega's. “Het is fijn dat dit wordt gefaciliteerd, en dat je daarmee ook gelijkgestemden leert kennen die dezelfde dingen willen leren als jij. En dat je elkaar daarmee kunt helpen.”

Midlance

Het midlance-principe spreekt hem ook erg aan. “Je hebt veel vrijheid en autonomie.Wat ik vooral belangrijk vind is dat je hier constant met je persoonlijke ontwikkeling bezig kunt zijn en daar bij het zoeken naar een opdracht rekening mee gehouden kan worden.”

Er is nog een andere reden om bij Data Talents te gaan werken in plaats van ergens in vaste dienst te treden, vertelt Arjan. “Die reden is dat ik nog niet helemaal weet hoe mijn toekomst eruit ziet op lange termijn. Ik heb het idee dat ik hier wel de mogelijkheid heb om de komende jaren veel verschillende dingen te proberen en kennis te maken met allerlei organisaties. En dan kan ik vanuit dat punt bepalen wat het beste bij me past.”

Overzicht nieuws
DataDolphins
Arjan Bontsema /
Data Scientist

Data Talents helpt organisaties betere datagedreven beslissingen te nemen. Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!