icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Datadolphins
Nieuws 27/10/2022

“Ik kijk er naar uit om mezelf nog meer te ontwikkelen en verrijken”

DataDolphins

Sinds augustus 2022 werkt Miquell Kleuters als Data Engineer bij DataDolphins. Miquell is een echte alleskunner. Hij studeerde bedrijfseconomie, verdiepte zich gaandeweg in Artificial Intelligence en Analytics, werkte daarna nog in de marketing, maar wilde toch graag meer zijn technische talent inzetten. DataDolphins is voor hem de ideale plek om zijn technische kant en zijn communicatieve kant te combineren. En dat met de nodige flexibiliteit in planning en agenda, want Miquell is ook nog gitarist in de Eindhovense upcoming metalcore band Another Now.

Je hebt geen standaard IT-cv hoe zit dat?

“Ik ben nu 5 jaar actief in de IT. Ik ben begonnen in de Finance, maar tijdens mijn minor ben ik steeds technischer gaan werken. Ik kwam terecht in data en customer analyse en Artificial en Business Intelligence. Vanuit daar ben ik de Data Engineering ingerold. Na een uitstapje naar een meer marketingachtige functie, contentcreatie en social media, wilde ik toch weer richting de IT. Ik merkte dat ik het miste om met techniek bezig te zijn en me te verdiepen in complexe oplossingen.”

Waarom heb je gekozen voor DataDolphins?

“Ik ben op gesprek gegaan en er was gelijk een klik. Er is een fijne sfeer, we zitten op één lijn en er is veel support en goede ondersteuning. Ik vind het fijn om veel variatie te hebben en lekker zelfstandig bij verschillende klanten aan de slag te zijn, maar heb ook graag een team achter me waar ik op terug kan vallen. Er is een heel brede kennis in het team en er worden ook trainingen georganiseerd. We zijn met best wel veel mensen, dus als je bepaalde kennis zoekt, kun je altijd op iemand terugvallen. Eigenlijk heb je zo gewoon twee plekken waar je je kunt ontwikkelen.”

En de midlance constructie sprak je dus ook aan?

“Jazeker. Ik vind het fijn dat er grote flexibiliteit is om bijvoorbeeld mijn eigen uren te bepalen. Naast mijn werk ben ik gitarist in een band en dat kost best veel tijd. Het is een serieuze hobby aan het worden. We repeteren veel, maar doen ook alles zelf. Van nummers schrijven tot productie, marketing, social media, enzovoorts. Ik ben de videograaf van de band en maak onze music videos en producties, dus ik vind het fijn dat ik daar soms ook tijd voor kan pakken.”

Wat voor opdracht doe je nu?

“Ik zit bij T-Mobile in Den Haag. Ik werk daar als AWS Data Engineer. AWS staat voor Amazon Web Service en gaat over webdiensten en cloudoplossingen. Het bevalt heel goed. Er zit nog een collega van DataDolphins bij mij in het team, Stan, dus dat is ook gezellig. We zitten op de tak van marketing automation, dus we helpen T-Mobile de marketingprocessen te verbeteren.”

Wat voor opdracht hoop je nog een keer te krijgen?

“Ik vind het leuk om verschillende sectoren te zien, maar ik vind het vooral belangrijk dat we een productief team hebben en dat het goed voelt. Ik heb ook zin in de trainingen die ik nog kan volgen en dat ik mezelf nog meer kan verrijken. En ik kijk er naar uit om mijn collega’s beter te leren kennen.”

Is midlancen iets voor jou?

Midlance test
Ontdek in 10 korte vragen of jij een potentiële midlancer bent. Je ziet de uitslag direct!
Doe de test!
DataDolphins
Miquell Kleuters /
Data Engineer

DataDolphins helpt organisaties betere datagedreven beslissingen te nemen. Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!