icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Data Talents
Nieuws 27/09/2022

“Ik optimaliseer mijn eigen treinreis”

DataDolphins

Data Engineer Luc Coenegracht is in september bij DataDolpins in dienst gekomen. Bij de NS bouwt hij mee aan een systeem dat de planning van materieel optimaliseert. Zijn keuze voor Data Talents was een overtuigende. “De IT’er staat hier op de eerste plaats. Dat is geen mooi praatje voor de bühne, het is écht zo”.

Luc reist meerdere keren per week met de trein van zijn woonplaats Den Bosch naar zijn nieuwe job als Data Engineer bij de Nederlandse Spoorwegen in Utrecht. In zijn eerste week heeft hij nog geen enorme vertragingen onderweg meegemaakt, maar hij verwacht daar nog wel mee te maken te krijgen. “Treinen die regelmatig niet rijden is helaas een bekend en actueel probleem”, weet hij. “Des te mooier dat ik mag meebouwen aan software die de planners van de NS helpt om de beste oplossing te kiezen bij uitval of defect materieel.” Lachend: “Ik optimaliseer in feite mijn eigen treinreis.”

Vrouwen in de IT

Als Data Engineer maakt Luc deel uit van een team van ongeveer 10 IT’ers, samen met onder meer Javascript Developers en Data Scientists. “Het is mijn taak om data beschikbaar te maken voor het nieuwe systeem. Die data moet veilig, snel en op de juiste manier worden onttrokken uit verschillende bronnen. Het team is collegiaal en divers.”
Opvallend is dat 2 van de 3 Data Scientists vrouw zijn. Luc: “Het lijkt erop dat er langzaam maar zeker wat meer vrouwen in de IT werken. Ik denk dat dit goed is voor de kwaliteit en de sfeer binnen een team. Vrouwen kijken toch vaak net even iets anders aan tegen bepaalde zaken, komen met andere oplossingen en brengen bovendien levendigheid.”

Bijblijven

Luc nam drie jaar geleden zijn Master Data Science in ontvangst aan de Universiteit van Tilburg. Na zijn studie koos hij voor een carrière in de IT-consultancy. Hij ging werken bij een middelgroot kantoor en deed opdrachten bij KPN en ASML. Bij dit bureau was hij drie jaar met plezier werkzaam en heeft hij naar eigen zeggen veel kunnen leren. Toch voelde hij na ongeveer 2,5 jaar dat het tijd was voor wat anders.

Wat betreft zijn nieuwe baan had Luc vooraf drie specifieke geformuleerd. “De eerste was dat ik meer controle over mijn eigen carrière wilde hebben, zélf zou kunnen bepalen wat mijn volgende stap is en op welke gebieden en hoe snel ik mij ontwikkel. Een andere wens was dat ik mijn tijd flexibeler in kon delen en meer vrijheid rondom vakantiedagen zou hebben. Het derde punt op mijn lijstje was een hoger salaris. Ik kwam er achter dat de midlancer-constructie het beste bij dit wensenpakket aansloot. Dus ik ben me op deze bureaus gaan focussen.”

Hippe jongens

Hij ging in gesprek Data Talents en een aantal andere IT-bedrijven die midlance-achtige constructies aanbieden. Waarom viel de keuze op Data Talents? “Data Talents bleek het beste bij mij als professional én als persoon te passen. Een organisatie hoeft voor mij niet spectaculair te zijn, met hippe jongens en dure leasewagens. Belangrijkste voor mij is dat de basis klopt en dat is bij Data Talents en House of Talents het geval. Dit bedrijf komt volwassen en professioneel over. Ze weten hier waar ze mee bezig zijn. Het is een nuchtere organisatie die de professional op de eerste plek heeft staan. Dat is geen mooi praatje voor de bühne, dat is écht zo. Ik heb er al verschillende voorbeelden van mogen ervaren in mijn eerste week.”

Techneut

De komende jaren wil Luc zich vooral gaan concentreren op zijn ontwikkeling als techneut. “De techniek is waarom ik voor de IT heb gekozen, daar wil ik mij in verdiepen en liefst altijd mee bezig blijven. De managementkant laat ik graag aan anderen over. Laat mij maar programmeren en nieuwe dingen bedenken en ontwerpen!”

Overzicht nieuws
logo data talents
Luc Coenegracht /
Data Engineer

Data Talents helpt organisaties betere datagedreven beslissingen te nemen. Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!