icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Data Talents
Nieuws 14/04/2022

“Ik vind het leuk om te ontdekken hoe een bedrijfsproces in elkaar steekt”

foto bram

Bram Nijenhuis is de nieuwste aanwinst van Data Talents. Met zijn achtergrond in de internationale bedrijfskunde is hij in staat om het bedrijfsproces te doorgronden. Dit is zeker van toegevoegde waarde, wanneer hij als data-driven professional aan de slag gaat bij een opdrachtgever.

Van projectmanager naar data-professional

Bram studeerde Internationale bedrijfskunde aan de Universiteit van Maastricht. Hij ging aan de slag als projectmanager bij drinkwaterproducent WML en ontdekte wat hem het meeste aansprak: “De inhoudelijke analyse vond ik het leukst om uit te voeren, dus ik vond het logisch om hier iets mee te gaan doen.” Hij deed aansluitend bij zijn functie bij WML werkervaring op als BI-consultant, waar hij erachter kwam dat zijn opleiding een waardevolle aanvulling was op de data-wereld. 

Internationale bedrijfskunde, dat heeft dus een link met je werk als data-driven professional? “Jazeker. Het helpt om een bedrijfskundige achtergrond te hebben, zodat je inzage hebt in de bedrijfskundige processen. Er komen echter ook technische componenten bij kijken, waar ik al enkele certificaten in heb behaald. Deze trend wil ik ook bij Data Talents doorzetten.”
 

Gedeelde verantwoordelijkheid als basis voor succes

Hoe ben je eigenlijk bij Data Talents terechtgekomen? “In de eerste instantie werd ik benaderd door een recruiter. Zij boden een midlance-model aan, maar er was niet direct een klik. Na wat onderzoek kwam ik uit bij Data Talents, waar ik wel direct die klik voelde. Ik ga aan de slag als BI-consultant of Data Analist, afhankelijk van de opdracht.”

Het midlancen is voor jou dus een bewuste keus, dat hoor je niet vaak. “Ik vind het fijn dat alle betrokken partijen een bepaalde verantwoordelijkheid voelen en dragen. Een leuke opdracht is voor mij belangrijk, maar ook voor mijn Business Managers, want hoe interessanter ik het vind, des te beter de resultaten zijn. Zowel werkplezier als persoonlijke ontwikkeling staan op de agenda van ons allemaal. Dat is volgens mij onderdeel van het succes.”
 

Eerste duik als DataDolphin

Over die eerste opdracht kan hij al wel wat loslaten… “Als het goed is start ik volgende week bij ABN AMRO. Ze voeren nu de screening uit, waarna ik als informatie analist kan beginnen. Dit betekent dat ik ga uitzoeken welke informatie er benodigd is en hoe ik dit ga afleveren aan de verschillende stakeholders.”

“Ik vind het leuk om te ontdekken hoe een bedrijfsproces in elkaar steekt. Wat heb ik nodig? Wat is de beste aanpak? Het inhoudelijke stuk vind ik interessant, dus ik ben benieuwd of ik nu juist specialistisch of generalistisch te werk zal moeten gaan. Zelf ben ik gewend om een bredere rol te pakken, maar ik heb geen idee of dit ook op deze opdracht mogelijk is.”

En ga je deze verkenning doen op de werkvloer of werk je vanuit huis? “Dat is nog niet helemaal zeker, maar ik hoop een deel op locatie te werken. Contact met mensen heeft toegevoegde waarde voor mij, want dat geeft een extra dimensie. Zeker als je bij een nieuwe opdracht start, dan is het fijn om de nieuwe werkwijze en processen op locatie in je op te nemen.”
 

Overzicht nieuws
Bram foto
Bram Nijenhuis /
BI Developer

Data Talents helpt organisaties betere datagedreven beslissingen te nemen. Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!