icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Datadolphins
Nieuws 28/12/2022

"Ik voel aan alles dat dit de juiste stap was”

DataDolphins

Data-expert Bojan Tomic werkt sinds november voor DataDolphins. Zijn eerste opdracht als midlancer is bij ABN AMRO Hypotheken, waar hij de schakel vormt tussen business en ontwikkelaars. “Het is mijn taak om ervoor te zorgen dat de pakken en de t-shirts elkaar goed begrijpen”.

Vrijheid en autonomie, dat is waar de 34-jarige data-expert met Bosnische roots vooral naar op zoek was toen hij afgelopen zomer op zoek ging naar een andere baan. “Anderhalf jaar geleden ben ik vader geworden van een prachtige dochter en wil er zo veel mogelijk voor haar zijn”, legt hij uit. Midlancer bij DataDolphins bleek voor Bojan een schot in de roos. “Ik kan grotendeels mijn eigen werktijden en vakantiedagen indelen. Ook beslis ik als midlancer zelf welke professionele keuzes op dat moment het beste passen bij mijn privésituatie. Erg prettig, zeker met jonge kinderen thuis.”

Data-nerd

Bojan werkt namens DataDolphins met veel plezier aan een opdracht bij de hypotheektak van ABN AMRO. Als technisch Business Analist maakt hij de vertaalslag van de business naar de datatechniek. “Ik zeg wel eens gekscherend: het is mijn taak om ervoor te zorgen dat ‘de pakken’ van de businesskant en ‘de t-shirts’ van de IT-afdeling elkaar goed begrijpen. Dat ligt mij goed, omdat ik beide groepen kan doorgronden en weet waar de mogelijkheden liggen. Ik ben aan de ene kant een enorme data-nerd, maar vind het ook hartstikke leuk om met mensen te communiceren. Deze opdracht draagt beide aspecten in zich mee en past mij dan ook als een jas.”

Pensioenbeheerder

Aanvankelijk had zijn carrière weinig met IT te maken. Toen Bojan van de opleiding Small Business & Retail Management af kwam, was de bankencrisis volop aan de gang. Via een detacheringsbureau kon hij aan de slag als administratief medewerker bij een pensioenbeheerder. Daar ontwikkelde hij affiniteit met het data-verhaal. “Ik kwam in aanraking met de afdeling waar ze de klantdata beheerden en ging op eigen initiatief steeds vaker op zoek naar oplossingen voor administratieve taken die efficiënter konden. Zo ontwikkelde ik een automatiseringstool die het administratieve proces voor pensioen-afkoop een stuk sneller maakte.”

Fanatiek gamer

Het pensioenfonds kwam in handen van een andere uitvoerder en Bojan verhuisde mee. Hij kreeg steeds meer IT-taken op zijn bord, hoewel zijn functie op papier nog altijd administratief was. “Ik besloot op een gegeven moment om dan maar volledig voor de IT te gaan”, blikt hij terug.  “In mijn school- en studententijd was ik een fanatiek gamer. Ik besteedde uren per dag aan nieuwe exploits en mijn team behoorde tot de top van World of Warcraft. Destijds zag ik nog geen link met een professionele IT-carrière, maar de interesse in het vakgebied was er wel. Bovendien had ik mij ongemerkt veel skills eigengemaakt die aansluiten bij wat er op de werkvloer van een IT’er wordt gevraagd. Dus achteraf was een IT-loopbaan eigenlijk heel logisch.” 

Hardcore-datawereld

In 2018 maakte hij de overstap naar een kwantitatief onderzoeksbureau in Delft en kwam plotsklaps terecht in een hardcore-datawereld. “Ik werkte samen met wiskundigen en data-scientists. De leercurve was steil, het was hard aanpoten.” Bojans inspanningen leidden onder meer tot deelname aan een speciaal team met vakidioten dat de opdracht kreeg om oplossingen te bedenken voor interne data-vraagstukken. Na ruim drie jaar vond Bojan het tijd voor wat anders. “Ik was vader geworden, we verhuisden van Den Haag naar Utrecht en thuiswerken bleek lastig te regelen. Ik zocht naar meer flexibiliteit, maar vond de stap naar ZZP’er te groot.”

Addertjes onder het gras

Zijn zwager bracht hem op het spoor van DataDolphins. “Een oud-collega van hem werkt hier met veel plezier. Nadat ik hem had gesproken, besloot ik te solliciteren. Twee hele prettige gesprekken verder was ik erover uit dat DataDolphins precies datgene bood wat ik zocht.”
“Wat mij bevalt aan DataDolphins is de gemoedelijke sfeer, de oprechte interesse in elkaar. De Business Managers waren tijdens onze gesprekken duidelijk op zoek naar een wederzijdse match. Ook de transparantie over het salaris en de voorwaarden die bij het midlancerschap horen sprak mij tot de verbeelding. Geen addertjes onder het gras, maar ‘what you see is what you get’. Ik hou daarvan. Ik voel tot nu toe aan alles dat ik de juiste stap heb gemaakt.”

Overzicht nieuws

DataDolphins helpt organisaties betere datagedreven beslissingen te nemen. Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!