icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience
Werken bij Datadolphins
Nieuws 03/10/2019

Innovatie en inspiratie op de Big Data Expo 2019

Foto

BIConsult’ers Martijn, Jeroen, Ryan, Patrick, Wouter, Bas, Sanne en Shaireen bezochten afgelopen week hét big data event van het jaar: Big Data Expo. Tientallen exposanten presenteerden nieuwe oplossingen en innovaties. Daarnaast kon je aansluiten bij kennissessies, waarin je werd meegenomen in de laatste trends en ontwikkelingen.

Zo was er een presentatie van Lokke Moerel, Professor Global ICT Law, Tilburg University en advocaat Morrison & Foerster. Collega Shaireen: “Deze lezing “Digital Savvy Boards” is me het meeste bijgebleven, vanwege mijn interesse in Artificial Intelligence. Ondanks de koptelefoons wist deze dame de hele zaal mee te krijgen met een boeiend verhaal waarin ruimte was voor interactie.”

Shaireen vervolgt: “Moerel nam ons mee in de “oude” en “nieuwe” wereld, waarin zij de eerste auto’s als metafoor gebruikte voor de fase waarin we nu zijn op het gebied van Artificial Intelligence. De regelgeving en infrastructuur zijn nog niet uitgekristalliseerd en je kunt je afvragen, is dat echt nodig? Ik heb geboeid geluisterd naar het verhaal.”

Collega Jeroen kwam meer te weten over Qliksense een applicatie van de politie van Engeland. “Het is een innovatieve en interessante methode om criminaliteit te beoordelen en een risico-analyse te doen. Alles is data driven en door de optimalisatie van de applicaties, krijg je een steeds scherpere analyse."

Jeroen bezocht ook een sessie van CityLab Eindhoven. "Hier werd uit de doeken gedaan hoe big data en toepassingen van Internet of Things (IoT) voor een SmartCity bijdraagt aan een veiliger uitgaansleven. De inzet van crowdcontrol-toepassingen hebben effect op de in- en uitstroom van bezoekers in de stad en zorgt voor een afname van incidenten in het uitgaansgebied. Dat zijn tastbare successen."

leaflets
Kennisdeling en innovatie staat centraal in een wereld die steeds meer digitaal wordt. En dát is precies waar de Big Data Expo om draait.
Organisatie / Big Data Expo

Het was een inspirerende dag waar professionals en kennis samenkomen, verbonden door het thema big data. Een event dat echt de moeite waard is om een keer een kijkje te nemen. Het team van BIConsult sloot de dag in stijl af, met een gezellige kookworkshop

Overzicht nieuws

DataDolphins helpt organisaties betere datagedreven beslissingen te nemen. Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!