icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience
Werken bij Datadolphins
Nieuws 01/03/2021

"Juist de combinatie data en mensen maakt mijn werk boeiend en altijd anders"

Jonathan Data Consultant

We mogen een nieuwe, enthousiaste collega verwelkomen bij DataDolphins: Jonathan van der Waard. In dit interview vertelt hij meer over zijn passie voor data en mensen. Welkom Jonathan!

Kun je jezelf voorstellen?

Mijn naam is Jonathan, samen met mijn vrouw en twee kinderen woonachtig in Papendrecht. In Breda heb ik de opleiding Bedrijfskundige Informatica afgerond en op dit snijvlak van bedrijfskunde en informatica heb ik inmiddels zo’n 20 jaar ervaring. Communiceren, associëren, analyseren en visualiseren liggen me goed en maken mij tot iemand die graag zaken combineert en meerdere invalshoeken naast elkaar legt om deze helder te vertalen naar een resultaat met een duidelijke boodschap.

In mijn vrije tijd geniet ik van mooie gesprekken en wandelingen met vrienden, waarbij ik graag praat over bijvoorbeeld artificial intelligence, filosofie, psychologie of religie (van de koude grond 😉). Ik ontspan ook bij een interessant boek, een mooie documentaire of een spannende Netflix serie. Daarnaast gaat er geen dag voorbij zonder muziek, waarbij ik erg geniet van creatieve Progressieve Metal of Film muziek.

Waarom heb je passie voor jouw vak?

Mijn werkzame leven centreert zich rond data en mensen. Juist die combinatie maakt het boeiend en altijd anders. Mensen veranderen, stellen doelen en willen goede keuzes maken. Dat stuk alleen al maakt het fascinerend en dynamisch. Combineer dat met data: een gebied dat gigantisch gegroeid is in de afgelopen jaren en waar de mogelijkheden en toepassingen nog elke dag toenemen. Juist op het snijvlak van de twee liggen enorm mooie uitdagingen, waarbij ik mensen graag help hun doelen te realiseren en overzicht bied met een focus op een stevig fundament en een duurzaam resultaat. Mijn analytische aanleg & liefde voor heldere visualisaties van data maakt het tot een vakgebied dat goed bij me past.

Waarom heb je gekozen voor DataDolphins?

DataDolphins biedt het beste van beide werelden: een stuk acquisitie, administratie en coördinatie wordt uit handen genomen, terwijl ik wel de vrijheid heb om mooie afwisselende opdrachten te kiezen en deze op mijn manier in te vullen. Daarnaast is het een mooie kans om een brede ervaring op te doen en op elke klus weer bij te leren van nieuwe mensen en nieuwe situaties. Ik heb DataDolphins leren kennen als een enthousiaste club mensen die aangesloten bij The Human Network de slagkracht en professionaliteit hebben van een grote organisatie.

Wat is jouw motto?

'Eerst denken, dan doen'. Beide zijn belangrijk. Ik sta voor goed doordachte kwaliteit en een duurzaam resultaat. Ik denk graag een paar stappen vooruit en maak een goede afweging tussen de opties en perspectieven. Maar met alleen maar denken en plannen kom je er niet. Met een goed doordacht plan als basis pak ik graag door, want de voldoening zit hem niet in het denkwerk, maar in het daarmee bereikte resultaat en de toegevoegde waarde!

Waar kijk je het meeste naar uit?

Ik kijk uit naar opdrachten waar ik uitgedaagd word mijn talent volop in te zetten! Daarbij blijf ik mezelf graag ontwikkelen en heb ik er veel zin in om nieuwe mensen en omgevingen te leren kennen!

Overzicht Nieuws

DataDolphins helpt organisaties betere datagedreven beslissingen te nemen. Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!