icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Datadolphins
Nieuws 02/09/2021

"Ik bedenk oplossingen die anderen als onmogelijk hebben bestempeld"

Wouter DataDolphins BI Consultant

Wouter Bouwman is onze nieuwe collega. Met een rugzak gevuld met ervaring gaat hij aan de slag bij DataDolphins. Hij stelt zich aan ons voor!

Kun je jezelf kort voorstellen?

"Mijn naam is Wouter Bouwman en woon in Teteringen, een dorp net buiten Breda. Hier woon ik met mijn vriendin Nathalie en onze zoon. Ik ben opgeroeid in Zeeland en mijn HBO studie heb ik in Breda gedaan. Na nog International Business Strategy & Innovation te hebben gestudeerd in Maastricht en Berlijn, ben ik, zodra het mogelijk was teruggekeerd naar Breda. Hier geniet ik van het Bourgondische leven en ben ik gaan hockeyen daarnaast kijk ik in mijn vrije tijd graag Netflix en ben ik stapje voor stapje bezig met het slimmer maken van mijn huis.  

Ondertussen heb ik zo’n 8 jaar ervaring op het gebied van analytics, begonnen zoals velen met Access en Excel maar daarna zo snel mogelijk overgegaan naar Qlik, een tussenjaartje met SAP Analytics Cloud, maar nu voornamelijk Power BI."

Waarom heb je passie voor je vakgebied?

"Omdat je met Business intelligence in het midden van een organisatie zit, je kunt met de nieuwste technieken een organisatie, een beter inzicht geven op belangrijke vlakken. Het ontwikkelen van oplossingen die door mensen eerder als onmogelijk zijn bestempeld is waar ik mijn plezier uithaal. De innovatie kant uit mijn opleiding kan ik in mijn werk dan ook goed gebruiken."

Waarom heb je gekozen voor DataDolphins?

"Ik ben altijd ondernemend geweest. Toen ik uit Amerika terugkwam en ik wilde in Nederland American Football spelen, heb ik een vereniging opgezet. Ook was er bij mijn studie nog geen passende vereniging, dus die heb ik ook opgezet. Met mijn CV is er meerdere malen tijdens sollicitatieprocedures gevraagd waarom ik niet ging Zzp'en. De risico’s van Zzp'en waren voor mij altijd veel te groot. Het midlance-concept van DataDolphins trok mij dus zeer aan, gezien het wel de voordelen van Zzp'en geeft maar niet de nadelen."

Wat is jouw motto?

"De welbekende uitspraak van Pippi Langkous, "Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan". Ik ga geen enkele uitdaging binnen mijn scope uit de weg. Als ik een nieuwe vaardigheid nodig heb om mijn doel te bereiken, zorg ik ervoor dat ik die vaardigheid in korte tijd eigen maak. Dit zorgt ervoor dat ik het succes van een project in eigen handen heb."

Waar kijk je het meeste naar uit?

"Mijn eerste opdracht bij een grote bank. Ik weet namelijk al een tijd dat ik bij DataDolphins aan de slag ga, maar heb nog een groot project bij mijn oude werkgever afgemaakt. De opdracht ontwikkelde zich op een leuke manier. In mijn eerste korte gesprek voor een andere functie, gaf de manager aan dat het duidelijk was dat ik en deze functie geen match waren, maar er werd aangegeven dat ze verder zouden zoeken. Na twee weken werd ik teruggebeld, met het aanbod om bij een nieuwe afdeling te beginnen waar mijn innovatieve instelling tot volledige bloei zou komen. Een functie waar ik al tijden naar opzoek was."

Overzicht Nieuws
Dave Gabriel Dolfijn
Wouter Bouwman /
BI Consultant

DataDolphins helpt organisaties betere datagedreven beslissingen te nemen. Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!