icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience
Werken bij Datadolphins
Nieuws 07/01/2021

"Leer niet om te werken, maar werk om te leren"

Foto Govert

Govert is vanaf deze maand gestart bij DataDolphins. Lees in zijn interview meer over Govert en zijn achtergrond in aerodynamica.

Kun je jezelf kort voorstellen? 
Mijn naam is Govert Harlaar en ik ben opgegroeid in Haarlem. Inmiddels woon ik met mijn vriendin in Oegstgeest. Normaal gesproken ga ik elke week naar Haarlem om daar een potje te voetballen. Dat kan nu even niet maar ik houd ook van hardlopen en wielrennen, daar heb ik nu juist wat meer tijd voor. Ik heb altijd veel interesse gehad in techniek en ben daarom lucht- en ruimtevaarttechniek gaan studeren in Delft. Ik vond vliegtuigen altijd fascinerend, hoe zulke zware bouwwerken in de lucht kunnen blijven hangen. Daarom ben ik een aerodynamica master gaan volgen. Naast alle data waar ik mee werkte in de windtunnel was ik benieuwd wat je nog meer kon doen met data. Zodoende ben als data analytics consultant aan de slag gegaan. In deze rol heb ik veel mooie projecten mogen werken bij interessante organisaties.

Waarom heb je passie voor je vakgebied? 
Ik vind het heel mooi om nieuwe inzichten uit data te halen en andere mensen daarmee te helpen. Er wordt heel veel informatie vastgelegd in allerlei verschillende systemen. Het is het oplossen van een puzzel. Om te bedenken hoe je al die informatie bij elkaar krijgt op een manier dat je er ook echt iets aan hebt. Door het oplossen van die puzzel maak je de mensen uiteindelijk blij. 


Waarom heb je gekozen voor DataDolphins? 
Ik was opzoek naar wat meer vrijheid. In de keuze welke opdrachten ik aan wil nemen en met welke tools ik wil werken. Bij DataDolphins heb ik meer in de hand waar mijn carrière naar toe gaat. Doordat je de keuze hebt bij welke opdracht je aan de slag wil gaan. Een ander simpel voordeel is dat je opdrachten kan kiezen die niet te ver van huis liggen. Zo wordt mijn reistijd niet te groot. Alhoewel dat met de huidige manier van werken niet zo veel meer uitmaakt.


Wat is jouw motto? 
“Leer niet om te werken, maar werk om te leren.”
Nieuwe vaardigheden leren geeft mij een gevoel van voldoening, dan word ik enthousiast en dan gaat de rest vanzelf. Dat je blijft leren vind ik een van de belangrijkste dingen. Ik krijg energie door mezelf uit te blijven dagen, als ik ergens mee bezig ben wat ik door en door ken, gaat dat me snel vervelen.


Waar kijk je het meeste naar uit? 
Ik kijk er naar uit om weer met een hele nieuwe opdracht aan de slag in een nieuwe omgeving en met innovatieve tools. Aan de hand van deze opdracht wil ik me door ontwikkelen en mensen ontmoeten. 

Overzicht nieuws

DataDolphins helpt organisaties betere datagedreven beslissingen te nemen. Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!