icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Datadolphins
Nieuws 28/04/2022

“Met een omweg alsnog terechtgekomen in de luchtvaart”

Foto Amber

Steeds vaker nemen organisaties beslissingen op basis van data. Data-driven oplossingen zijn dan ook essentieel. Amber is een beginner binnen het team van DataDolphins, maar heeft elders al flink wat werkervaring opgedaan. Ze vertelt over haar aanstelling en ambities als midlancer.

Met Toegepaste Wiskunde in de datawereld

Amber is jong en ambitieus. Met een achtergrond in de Toegepaste Wiskunde vertelt ze hoe ze bij DataDolphins is terechtgekomen: “Ik heb wiskunde altijd een mooi vak gevonden en dacht een hele tijd na over het docentenvak. Uiteindelijk heb ik toch gekozen voor een iets bredere opleiding, namelijk de opleiding Toegepaste Wiskunde. Enkele jaren geleden ben ik afgestudeerd aan de HvA en ben ik gaan werken.”

En heb je nog spijt gehad van je keus? “Nee! Deze opleiding begon heel uitdagend, aangezien ik het coderen heel vervelend vond. Uiteindelijk moest ik het wel leren om af te studeren en toen bleek gaandeweg dat ik het eigenlijk heel leuk vond om te doen!”

Direct na je studieperiode ben je gaan werken. Waar heb je ervaring opgedaan? “Ik heb inmiddels drie jaar in de datawereld gewerkt, waarbij mijn focus lag op data-analyse. Mijn eerste baan was bij Just Lease, waar ik als data-analist heb gewerkt. Mijn dagen bestonden uit rapportages maken en een dashboard bouwen, voor het complete bedrijf. Na een tijdje begon dit te vervelen en ben ik gestart bij TB Auctions. Ik heb daar 1,5 jaar gewerkt als aanspreekpunt voor alle data vragen en behoeftes, maar opnieuw merkte ik dat ik zoekende was.”

Amber geeft direct antwoord op de vraag die ik nog niet eens gesteld had. “Ik was er dus al vrij snel achter dat de verveling snel toesloeg. Daarom ben ik op onderzoek uitgegaan en kwam ik uiteindelijk bij de detachering terecht. Ik kon er voor kiezen om weer een werkgever te zoeken voor maximaal 1,5 jaar óf ik dompel mijzelf voor een bepaalde tijd onder in een project. Toen ik The Human Network online tegenkwam, sprak de website mij enorm aan. Duidelijk opgezet met actuele items en de gesprekken met de Business Managers waren ook goed.”

Datamodellen bouwen en beheren

Na goede gesprekken ben je dus in zee gegaan met DataDolphins. Wat wordt je eerste opdracht? “Ik heb altijd een passie gehad voor de luchtvaart. Die sector trekt mij sinds ik een klein meisje was al aan, vandaar dat ik ook eerst heb geprobeerd om bij het leger te gaan werken als F16-piloot. Helaas was mijn lichaam niet sterk genoeg en een opleiding tot piloot was ook geen optie, vanwege de wachtlijst van minimaal vijf jaar. Nu kwam er een opdracht bij Schiphol voorbij, dus dat kon ik niet links laten liggen.”

Wat ontzettend leuk! Wat ga je daar doen? “Ik ga werken op de operations afdeling, dus alles wat met de vliegtuigen zelf te maken heeft. Dit gaat van het plannen van vertrekkende vliegtuigen tot het monitoren van de vluchten en van het aantal passagiers tot de planning bij de gate. Zowel back- als frontend wordt mijn verantwoordelijkheid, hierbij ik ga werken met Power BI van Microsoft. Van datamodellen bouwen en beheren tot data warehouses, dat valt onder andere onder mijn functiebeschrijving.”
 

Ambities van Amber

Je wordt zichtbaar enthousiast van je werk. Wat vind je er zo leuk aan? “Dat is nou juist de kern! Het leukste van mijn werk vind ik het enthousiasmeren van mensen over data. Ze weten eerst niet wat er allemaal mogelijk is en als je dan een rapportage oplevert met super veel inzichten, dan zijn ze helemaal gelukkig. Hun werk wordt hierdoor eenvoudiger en voor mij is het waardevol om te zien, dat er echt iets met mijn input wordt gedaan.”

Ben je tevreden met waar je zit of heb je nog brandende ambities? “Ik moet hier nog starten en ik ben heel benieuwd wat het mij brengen zal. Elk jaar wil ik groeien in iets, daarom ben ik ook alweer gestart met een cursus. Ik hoop mij binnenkort te certificeren als data engineer, waardoor ik later als allrounder ingezet kan worden.” 

 

Overzicht Nieuws
DataDolphins
Amber van Asch /
Consultant

DataDolphins helpt organisaties betere datagedreven beslissingen te nemen. Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!