icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Datadolphins
Nieuws 24/03/2022

"Midlancen is best spannend, maar ik denk dat het bij me past"

Foto Tim Jooren

Per 1 februari heeft DataDolphins weer een nieuwe collega mogen verwelkomen. Tim Jooren is direct aan de slag gegaan bij Samsung Electronics. Hij stelt zich voor.

Wie is Tim Jooren?

"Ik ben 35 jaar en woon in Utrecht. Ik houd van wandelen, fietsen en ben dol op Formule 1. De afgelopen twee jaar heb ik voor een consultancybureau in Utrecht gewerkt waar ik voor verschillende klanten werkzaam was."

En nu zit je bij DataDolphins. Hoe ben je hier terechtgekomen?

"Een vriend van mij werkte hier al. Ik raakte met hem aan de praat en hij stelde voor mijn cv eens op te sturen. In eerste instantie had ik een gesprek met business manager Sanne, later ook met Erik, de andere business manager. Dat waren heel leuke gesprekken die mijn interesse zeker nog meer wekten."

Waarom denk je dat DataDolphins bij jou past?

"Jarenlang bij één bedrijf werken, heeft zijn voordelen: het geeft stabiliteit en rust. Ik vond het dan ook best spannend om aan dit midlance-avontuur te beginnen. Als je geen opdracht hebt, verdien je minder dan bij een detacheerder waar je op de bank zit. Aan de andere kant verwacht ik niet dat ik snel zonder werk kom te zitten. Ik denk ook dat het beter bij me past. Al was het maar omdat ik nog graag meer zou willen reizen. Als ik op een gegeven moment drie maanden naar Zuid-Amerika zou willen, is dat zeker bespreekbaar. Ik kan enerzijds de ruimte financieel hiervoor creëren, verder is het ook organisatorisch goed te regelen. Ze staan er zeker voor open als ik dat wil. Ik heb twee jaar in Argentinië gewoond en ik heb zeker nog wel meer reisplannen." 

Wat doe je bij Samsung Electronics?

"Mijn werk bestaat vooral uit het beschikbaar stellen van data uit de bronsystemen, vooral SAP en die transformeren naar de database. 
Gelukkig kan ik op kantoor op Schiphol werken, want ik was het thuiswerken nogal beu. 
Wat me hier erg aanspreekt, is dat het een heel internationale omgeving is.  
Zo zitten in mijn team mensen uit Thailand, India, Zuid-Afrika en vier Nederlanders. En er werken natuurlijk veel mensen uit Zuid-Korea. Verder vind ik het mooi om voor een gerenommeerd bedrijf te werken."
 

Hoe is je interesse in data ontstaan?

"Op een gegeven moment ontdekte ik Power Pivot in Excel, een heel krachtig hulpmiddel om data te verwerken. Dat fascineerde me zo dat ik me daar meer in ben gaan verdiepen. Later kwam ik ook in aanraking met Power BI. Op mijn werk had ik al te maken met SQL en Cognos. Zo ben ik er in gerold. Het technische aspect spreekt me aan, leren hoe dingen werken. Het ETL-proces, het ophalen en transformeren van data, vind ik interessant en daar wil ik me de komende tijd verder in gaan ontwikkelen."

Overzicht Nieuws
Dave Gabriel Dolfijn
Tim Jooren /
Consultant

DataDolphins helpt organisaties betere datagedreven beslissingen te nemen. Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!