icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Datadolphins
Nieuws 01/03/2021

Nieuwe Business Manager Erik: "IT is écht mensenwerk"

Erik Business Manager

Hoi! Mijn naam is Erik van Galen en ik versterk per 1 maart het managementteam van DataDolphins. Ik hoor jullie denken: weer een Erik? Zeker weten, 2 Eriks zijn beter dan 1.

Ik woon samen met mijn vriendin en 2 katten in het mooie Amersfoort en wij houden ervan om verre reizen te maken samen (lang leve de corona-crisis dus...), zo zijn we 2 jaar geleden 6 maanden weg geweest om te backpacken in Azië en is onze bucketlist aan reisbestemmingen nog ontzettend lang. Nu we zoveel thuis zijn probeer ik meer boeken te lezen in plaats van alleen maar Netflixen en ik hoop mijn muzikale kant weer nieuw leven in te blazen.

Kun je kort iets over jouw achtergrond vertellen?

Na mijn opleiding Arbeid- & Organisatiepsychologie aan de VU ben ik de IT ingerold. In mijn voorgaande functies als Recruiter bij Sogeti en Field Manager bij Neomax heb ik veel ervaring opgedaan in het aantrekken, binden en bemiddelen van IT-professionals. Deze kennis hoop ik maximaal te kunnen benutten binnen DataDolphins in de brede rol van Business Manager.

Waarom heb je passie voor jouw vak(gebied)?

Toen ik nog studeerde had ik eigenlijk niet verwacht dat ik in de IT terecht zou komen maar nu wil ik nooit meer wat anders. Wat ik fantastisch vind aan de IT is dat het constant aan het veranderen en groeien is en dat je eigenlijk nooit uitgeleerd bent. Daarnaast onderschatten mensen buiten de IT vaak hoe belangrijk de menselijke kant is, het is echt mensenwerk!

Tot slot is het ook heel makkelijk om gepassioneerd te worden van dit vakgebied als iedereen die je spreekt net zo enthousiast is. Dat werkt toch wel erg aanstekelijk.

Waarom heb je gekozen voor DataDolphins?

Het is voor mij een fantastische volgende stap waar ik mijn kennis van het aantrekken en binden van IT professionals kan inzetten en daarnaast veel kan leren over andere facetten binnen de arbeidsbemiddeling. Daarnaast heb ik voor een groot deel voor DataDolphins gekozen vanwege Erik en Sanne, sinds het eerste gesprek was er een goede klik op persoonlijk vlak en er was ook een bijna perfecte match met wat zij zochten in een nieuwe collega en wat ik zocht in een nieuwe baan. Ik verheug me heel erg op de samenwerking.

Wat is jouw motto?

“Hakuna Matata!” – Timon & Pumba, 1994

En dan bedoel ik niet dat ik de hele dag wil liggen niksen in een modderpoel maar wel dat ik veel probeer te relativeren en m’n hoofd koel wil houden. Stress is onvermijdbaar maar het ligt er maar net aan hoe je ermee om gaat.

Waar kijk je naar uit?

Ik kijk ernaar uit om al mijn nieuwe collega’s binnen The Human Network op kantoor te ontmoeten zodra dat weer kan. Het is een gekke tijd om van baan te switchen maar desalniettemin sta ik te popelen om te beginnen. Tot snel!

overzicht nieuws
Erik van Galen foto
Erik van Galen /
Business Manager

DataDolphins helpt organisaties betere datagedreven beslissingen te nemen. Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!