icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience
Werken bij Datadolphins
Nieuws 24/07/2020

"Onboarden, een bila, sollicitatie-gesprek of borrel: alles gaat virtueel!"

ERIK SANNE Video call

Dit gesprek met Business Managers Sanne en Erik vindt plaats via Microsoft Teams. Het gaat goed met het team van BIConsult (voorloper van DataDolphins) en haar Business Intelligence consultants. Sanne: “Iedereen is gelukkig gezond en de projecten lopen geen vertraging op, omdat deze manier van (thuis)werken in de IT vrij gebruikelijk is.”

Erik: “Er is 1 april zelfs een nieuwe collega gestart: Stan Evers is - op afstand - aan zijn eerste project via BIConsult bij een grootbank begonnen. Hij hoefde alleen zijn laptop op te halen, de verdere onboarding is volledig virtueel gegaan!”

Hij vervolgt: “Stan heeft zijn collega’s van BIConsult trouwens vorige week al ‘ontmoet’ tijdens het video-borrelen. Dat is een leuke manier om elkaar toch even te spreken en te zien. We hebben -sinds de Corona-maatregelen van kracht zijn- vaker contact met de consultants, via chat, mail, app of Teams. Normaal ga je bij elkaar langs, of lunch je buiten de deur. Nu is het contact frequenter en korter.”

Sanne: “Ik merk ook dat de hulpvragen anders zijn. Collega’s hebben meer behoefte aan coaching: zij vragen advies over hoe zij met bepaalde situaties om moeten gaan. Denk bijvoorbeeld aan zaken als: Hoe word ik meer zichtbaar in stand up’s op afstand? Met welke stakeholders plan ik een virtuele kennismakingskoffie? We vinden het belangrijk om onze professionals in dit soort zaken te ondersteunen en te coachen.”

Zakelijk en privé zijn meer dan ooit in elkaar verweven
Erik den Ouden / BIConsult

Erik: “Het valt mij trouwens op dat de volgorde is omgedraaid, nu zakelijk en privé meer in elkaar grijpen. Normaal gesproken heb je een gesprek waarin een zakelijk onderwerp centraal staat en je in de afsluiting persoonlijke informatie uitwisselt. Nu is het eerder andersom: het eerste gedeelte van het gesprek gaat over persoonlijke onderwerpen, zoals de gezondheid, sporten en het huiswerk van de kinderen.”

Hoe het gaat met de aanwas van nieuwe collega’s? Erik: “Eigenlijk is de situatie niet anders dan normaal: we zijn nog steeds op zoek naar en voeren gesprekken met goede Business Intelligence specialisten. Als we met iemand in zee willen, kijken we normaal gesproken ook wat een slim moment is om te beginnen. Omdat je als midlancer een variabel inkomen hebt, wil je een vliegende start maken met een mooi project. Die werkwijze is nu niet anders, ook zonder corona zouden we mikken op ná de zomervakantie.”

We richten onze pijlen op een post corona-periode waarin we op kunnen veren en verder groeien.
Sanne van der Hilst / BIConsult

Erik: “Als werkgever zien we mensen natuurlijk het liefste ‘live’, dan kunnen zij ook betere indruk krijgen van onze organisatie in ons pand op Utrecht Papendorp. Je wordt door de receptie ontvangen met lekkere koffie, proeft de sfeer en krijgt een gevoel bij de bedrijven van The Human Network. BIConsult is een leuk dynamisch bedrijf, dat snel groeit.”

Sanne: “Aanstaande donderdag gaan we weer videoborrelen, ook omdat we willen stilstaan bij het feit dat de afgelopen maand maart de meest succesvolle óóit was voor BIConsult. Omdat je successen - ook nu - moet vieren, hebben we iedereen afgelopen weekend een flesje bubbels gestuurd. En we gaan dus met z’n allen het glas heffen op elkaar en onze organisatie. Het is belangrijk om gezellige momenten samen te hebben.”

Ook nú is BIConsult op zoek naar Business Intelligence specialisten. Lijkt het je leuk om meer te weten te komen over BIConsult en de midlance-constructie? Neem contact op via mail, telefoon of app!

Overzicht Nieuws

DataDolphins helpt organisaties betere datagedreven beslissingen te nemen. Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!