icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Data Talents
Nieuws 10/03/2022

“Stilstand is achteruitgang”

Foto Ad

Ad van der Mijl is de nieuwste aanwinst van Data Talents. Sinds februari is hij op projectbasis werkzaam als Data Engineer bij Vattenfall en draagt hij indirect bij aan het fossielvrij leven binnen één generatie. “Er zijn van die momenten die mijn werk laten voelen als een hobby.”

De wind in de zeilen

“Ik ben geboren en getogen in Friesland, maar uiteindelijk neergestreken in Den Haag. In mijn vrije tijd ga ik graag samen met mijn twee jonge zoons uitwaaien op het strand of trotseer ik de windvlagen met één van mijn powerkites.” En je hebt de wind dus ook in je zeilen, wat betreft je carrière? “Absoluut. Ik ben mijn loopbaan gestart in de pensioen- en verzekeringsindustrie. Langzamerhand verschoof mijn interesse steeds verder richting de wereld van Business Intelligence. Daarom heb ik enkele jaren geleden de opleiding Big Data Analist gevolgd bij de Haagse Hogeschool en mag ik mij nu verder ontwikkelen bij Vattenfall.”

Een DataDolphin is altijd in beweging

Wat interessant! Waarom heb je de overstap naar Data Talents gemaakt? “Data Talents is een toonaangevend bedrijf in de branche. Ze hebben een groot netwerk met inspirerende opdrachtgevers, wat voor mij absoluut een pre is. Doordat ik gebruikmaak van de midlance-constructie, kan ik mijn kennis en kunde inzetten voor indrukwekkende opdrachtgevers, terwijl ik de tijd en ruimte krijg om te groeien in mijn vakgebied.”

Dat Ad altijd in de weer is, is geen geheim. Eerder een diepgewortelde overtuiging. “Stilstand is achteruitgang, is mijn motto. In mijn vrije tijd zit ik amper stil, maar ook tijdens kantooruren haal ik graag het onderste uit de kan.” Naast de post bachelor sleepte hij al diverse certificaten van Microsoft in de wacht, die waardevol zijn voor iedere Data Engineer. 

Van data flow chart tot Power BI-rapportage

Cijfers hebben geen geheimen voor deze doorgewinterde rekenaar. “Projecten waarin ik mij volop kan verliezen in cijfers, data en IT geven mij veel voldoening. Afhankelijk van het uiteindelijke doel, kneed ik de data, totdat het de juiste vorm heeft. Soms creëer ik een data flow chart, waarmee ik de juiste gegevens van kop tot start inzichtelijk maak. Een andere keer combineer ik alle bevindingen in een Power BI-rapportage, zodat ik met behulp van visualisaties een gegevensset vanuit verschillende invalshoeken weergeeft”

“Er zijn van die momenten die mijn werk laten voelen als een hobby. Bijvoorbeeld wanneer ik een data flow volledig inzichtelijk heb gemaakt of als ik een nieuwe tool eigen heb gemaakt. Dan klikt alles perfect in elkaar.”
 

Overzicht Nieuws

Data Talents helpt organisaties betere datagedreven beslissingen te nemen. Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!