icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Data Talents
Nieuws 01/10/2019

"Zelfs mijn dagplanning is geoptimaliseerd"

bi consult

Maak kennis met Rick de Weerd, Business Intelligence Consultant bij Data Talents.

Kun je jezelf kort voorstellen?
Mijn naam is Rick de Weerd en woon met mijn vriendin Anita in Veenendaal. In mijn vrije tijd sport ik graag en kijk ik series en films. Daarnaast houd ik van lekker eten.

Na de opleiding Business, IT & Management, ben ik bij de Rabobank begonnen in het Young Professional Program IT, om vervolgens als BI Business Analist op een Risk & Finance Datawarehouse te werken. Na 3.5 jaar is het echter tijd voor de nieuwe stap in mijn carrière, namelijk als Business Intelligence Consultant voor BIConsult!

Waarom heb je passie voor jouw vak(gebied)?
Vanaf kinds af aan ben ik al bezig met computers, van gamen tot het zelf in elkaar zetten van computers. Toen ik tijdens mijn stage met Business Intelligence in aanraking kwam, had dit direct mijn aandacht. De combinatie van data, diversiteit, complexiteit en continue ontwikkeling zorgt ervoor dat mijn interesse niet snel verslapt. Ik raak nooit uitgekeken op Business Intelligence.

Waarom heb je gekozen voor Data Talents? 
Bij Data Talents heb ik zelf controle op mijn groei(pad), waarin ik door de Business Managers wordt ondersteund. Daarnaast heb ik, door als consultant te werken, de mogelijkheid om projecten uit te voeren bij verscheidene klanten, waardoor ik in veel BI keukens kan kijken. Presteren bij de klant staat centraal en dat doe ik het liefst, 200% geven. De combinatie van deze drie aspecten zorgt ervoor dat ik voor Data Talents gekozen heb.

Vertel eens iets verrassends over jezelf..
Ik hou van efficiëntie en structuur. Als een proces niet efficiënt verloopt, gaat het kriebelen en dan moet ik het veranderen. Zelfs mijn dagplanning is geoptimaliseerd: wat kan parallel, welke volgorde is het best en ga zo maar door. 

Waar kijk je het meeste naar uit?
Eigenlijk naar alles. Ik heb zin om aan de slag te gaan met mooie projecten bij verschillende bedrijven en wil mijn kennis binnen het BI-vak nog meer verbreden.  

Data Talents helpt organisaties betere datagedreven beslissingen te nemen. Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!