icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience
Werken bij Datadolphins

Kamil Bilgin

Consultant

Data omzetten tot informatie waar bedrijven écht goede keuzes mee kunnen maken. Mijn jarenlange (> 10) ervaring en gedegen kennis op het gebied van de traditionele data warehousing en business intelligence stelt me in staat om hier aan bij te dragen. Het vakgebied ontwikkelt zich razendsnel en is aan het veranderen. Ik speel hier op in door te investeren in kennis over moderne data architecturen en Cloud-technologieën (met name Azure).

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op!

Werkervaring

2020 - heden Business Intelligence Consultant bij DataDolphins

2018 - heden ETL/ Data Engineer bij Rabobank

Verantwoordelijk voor het implementeren van ETL procedures in een datawarehouse omgeving gebaseerd op een data vault model. De gebruikte database technologie waren Oracle en Microsoft SQL server. De opgeleverde dataproducten waren ten behoeve van Business Intelligence en Analytics binnen de marketing afdeling. Naast Powercenter is er een korte periode geweest waarbij ontwikkelwerk-zaamheden zijn uitgevoerd op een hadoop cluster gebaseerd op het Cloudera platform.

Werkzaamheden werden voor het merendeel uitgevoerd op het Azure platform. Deze bestonden met name uit het implementeren van ELT procedures gebruik makende van Azure Data Factory. Databricks werd voornamelijk toegepast voor het uitvoeren van functionele tests.

2015 - 2018 Data Specialist bij Valuecare

Verantwoordelijk voor de implementatie van ETL procedures en automatische data controles in SQL. Dit ter ondersteuning van klanten bij het analyseren en structureren van hun data om te voldoen aan de landelijke wet- en regelgeving omtrent de financiële zorgadministratie. Grondige kennis omtrent de systematiek van de Diagnosebehandelingcombinatie (DBC) was noodzakelijk. 
Samen met een (functionele ) consultant had de data specialist de directe verantwoordelijkheid over een aantal klanten met betrekking tot een soepel werkende bewaking van risico’s en doelen van de klant. 

Opleidingen

Medische Informatiekunde (Universiteit van Amsterdam)

Geneeskunde (Universiteit van Amsterdam)

Trainingen & Certificeringen

 • Online training Azure Data Engineer DP-200
 • Online training Powercenter Developer
 • Datavault inhouse training
 • Data Science Specialization Topics
 • Analysis, Cognos 8
 • R Programming

Expertise

 • Cloud Technologieën: Azure Data Factory, Azure Databricks, Azure DevOps
 • BI ETL/ Backend/ Datawarehousing Tools: Informatica Powercenter/ BDM, SQL
 • BI Analytics & Frontend Tools: Cognos, Webfocus
 • Ontwikkeltalen: Python, Scala
 • Methodieken: Agile/Scrum, Jira, Azure DevOps