icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Datadolphins

Kenny Lips

BI Consultant

In de afgelopen jaren heb ik aan meerdere Business Intelligence projecten een bijdrage geleverd, zowel front-end als backend opdrachten. Bij verschillende organisaties heb ik mijzelf tot een technische vaardige Microsoft BI Consultant weten te ontwikkelen.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op!

Werkervaring

2021 - Heden BI Consultant bij DataDolphins

2017 - 2021 BI Consultant bij Viqtor Davis

Bij Viqtor Davis heb ik mezelf  kunnen specialiseren als BI Consultant.
Bij verschillende werkgevers als BI Consultant projecten gedraaid. Technische kennis in 
T-SQL en Datewarehouse modellen en opzetten van verschillende rapportages met PowerBI (ook Custom Visuals) en Tableau. Daarnaast ook het opzetten van een portal, applicatie in JAVA of het inzetten van mijn Typescript skill om een op maat gemaakte visual te maken in PowerBI voor de kadeplanning van een service terminal in Rotterdam. 

Verder heb ik bij Viqtor Davis nog gewerkt in opdracht van de Rabobank als BI Specialist, bij RST en Sorgente als BI Developer en bij de ING als Data Engineer 

2015 - 2017 Searchresult

Binnen Searchresult was ik werkzaam in het studio team. Binnen dit team was ik verantwoordelijk voor het design, storyboards / animatie en development van online reclamebanners en advertenties. Het vertalen naar concepten naar de verschillende formaten en online uitingen, het uitdenken en animeren van deze uitingen en het daadwerkelijk programmeren hiervan. Het opzetten van dynamische banners waarin inhoud afhankelijk is van data uit Google Analytics was voor mij de eerste aanraking met het BI vakgebied en ook de reden om in de BI wereld verder te gaan ontwikkelen.

Opleidingen

Social Pedagagogische Hulpverlener (HBO)

Multimedia en Interactie Vormgeving (MBO)

Trainingen & Certificeringen

  • AZ-900 Microsoft Azure Fundamentals
  • DP-900 Microsoft Azure Data Fundamentals

Expertise

  • BI/ ETL/ Datawarehousing Tools: SSIS, SSMS, SSAS
  • BI Analytics & Frontend Tools: PowerBI, Tableau
  • Scripting: HTML, CSS, Javascript, JAVA, Python
  • Gegevensmodellering: Dimensioneel, Datavault
  • Ontwikkelmethodiek: Agile/Scrum, DevOps