icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience
Werken bij Datadolphins

Khalid Aktam

Consultant

Ik ben een gemotiveerde en probleemoplossende BI-consultant. Ik kan moeiteloos schakelen tussen ICT, informatie en bedrijfsvraagstukken. Ik heb zowel in de profit als in de non-profit sector opdrachten uitgevoerd voor diverse (inter)nationale organisaties. Opdrachtgevers waarderen mij door mijn ruime ervaring met BI-technologieën, informatiemanagement en adviesvaardigheden. Mijn gevoel voor interpersoonlijke verhoudingen en affiniteit met informatiekunde helpt mij een brug te slaan tussen de behoeften van de klant en de mogelijkheden van de techniek. Ik neem het businessperspectief als uitgangspunt voor veranderingen. Hierdoor ben ik in staat snel inzicht te krijgen in de problematiek van de klant en werkbare oplossingen aan te dragen en te helpen implementeren.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op!

Werkervaring

2019 - Heden Business Inteligence Consultant bij DataDolphins

2019 Senior Business Intelligence Analist bij UWV Amsterdam

Khalid voerde analyses uit om de behoeftes en eisen van -intern en extern- de klanten inzichtelijk te maken. Hij opereerde binnen meerdere projecten en scrum teams en adviseerde over (divisie-overstijgende) BI-oplossingen voor veranderingsbehoeftes, die middels geautomatiseerde informatievoorzieningen opgelost konden worden - via verschillende DWH dashboards en analyse omgevingen ter beschikking werden gesteld. Khalid begeleidde waar nodig de stakeholders bij de implementatie, test (systeem / functioneel en acceptatie) en opleidingstrajecten.

2018 Business Intelligence Analist bij de Gemeente Haarlem

Khalid voerde een analyse uit –d.m.v. workshops en interviews- omtrent de benodigde en de beschikbare informatie t.b.v. van alle betrokkenen – o.a. programma en gebiedsmanagers. Zodoende konden de leveranciers en de afnemers van de digitale gemeentelijke diensten -incl. de bijbehorende productgroepen, indicatoren en bronnen- geïdentificeerd en optimaal bediend worden.

2017 - 2018 Senior Business Intelligence Analist

Khalid voerde BI analyse werkzaamheden uit om verbeteringen binnen de processen van o.a. Jeugdzorg en Jeugdhulp te bereiken d.m.v. het voeden van desbetreffende key performance indicatoren. Zijn taken focusten -op de eerste fase- op het ontsluiten en integreren van KD+  / SAAS BO rapportages binnen de Online Persoonlijke Dienstverlening (OPD) omgeving t.b.v. de Jeugdzorg. In de volgende fases kwamen o.a. Bregje -informatiesysteem t.b.v. Jeugdhulp- en klanttevredenheidsonderzoek (KTO) aan bod.

Opleidingen

Master Informatiekunde

Bachelor Informatica

Trainingen & Certificeringen

  • Power BI
  • Certified Data Vault Data Modeler
  • Scrum Master / Product Owner
  • TOGAF FOUNDATION
  • Information Analyse & Requirements Management

Expertise

  • Power BI
  • PL/SQL
  • Data Integration Studio
  • Enterprise Architect
  • Oracle