icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience
Werken bij Datadolphins

Martijn Tiemens

Consultant

Ik ben een BI consultant met een passie voor Agile en Business Intelligence. Ik vind het tof om nieuwe teams op te zetten en deze werkend te krijgen in de complexe BI-omgevingen. De uitdaging die ik daarbij tegen kom is de wil om snel resultaat te willen behalen en kwalitatief het beste resultaat te willen, ik probeer hier een balans te vinden om door samen te werken met mijn teamgenoten, klant en opdrachtgever. Ik daag daarbij het team uit wensen van gebruikers te verscherpen en op die manier iteratief tot een goede DWH/rapportage oplossing te kunnen komen.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op!

Werkervaring

2019 - Heden Scrum Master bij DataDolphins

2017 - 2019 Scrum Master/ BI Coördinator bij VodafoneZiggo

Als Scrum master ben ik betrokken geweest vanaf de start van het ABCD traject (Analitics, BI, Customer Value Management en Digital). Het ABCD initiatief was een cross functioneel, multidisciplinair initatief met als doel het opzetten van een centrale datawarehouse omgeving met alle klant- en marketinggegevens voor campagnes en rapportages. 

2017 - 2017 BI Specialist bij VodafoneZiggo

Als BI Specialist was ik betrokken bij het eerste gezamelijke BI project tussen Vodafone en Ziggo. Dit traject had als doel het samenvoegen van de klantenstack voor campagnes en rapportage doeleinden. In deze eerste maanden heb ik de kans gehad om mijzelf breed te ontwikkelen. Door zowel reports te ontwikkelen als SLA’s af te stemmen ben ik erachter gekomen dat processen en teams voor mij zeer belangrijk zijn.

2015 - 2016 Medewerker Data Migratie

Notubiz biedt IT-oplossingen voor gemeentelijke overheden met een focus op de griffie. Met onder andere een vergader applicatie en het publiceren van raadsvergaderingen in het data migratie project was het doel de migratie en upgrade van het oude systeem naar een nieuw systeem waarbij de griffier van de gemeenteraad zijn vergaderproces kan controleren. Binnen dat project was ik betrokken als project medewerker, de werkzaamheden bestonden uit de specifieke business analyst taken.

Opleidingen

Master Management of Innovation

Bachelor Bedrijfskunde

Bachelor Industrieel Ontwerpen

Trainingen & Certificeringen

 • PSM 1
 • PSM 2
 • Training Weerstand/ Draagvlak/ Intervisie
 • Hot Item Masterclass
 • SQL Server 2008
 • PowerBI

Expertise

 • Projectmanagement: Agile, SCRUM, JiRa, Azure DevOps, Confluence
 • BI Business Analyse: Userstories, ERD, MoSCow, SWOT, Strategymaps, UML Porter Competitive Strategy
 • BI Front End Tools: PowerBI, QlikSense Microsoft Reporting Suite (SSIS, SSAS, SSRS)
 • Microsoft Office: Microsoft Teams, Word 2013, Excel 2013, PowerPoint 2013, Access 2010, Viso
 • BI Back End Tools: Microsoft SQL Server, XML, Informatica Powercenter, Oracle Developer, Teradata