icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Datadolphins

Wouter Bouwman

BI Consultant

Een BI consultant met een brede kennis, van back-end tot front-end. Ik ben de belichaming van de spreuk van Pippi Langkous, “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”. Ik pak elke uitdaging binnen scope aan en als het mij niet lukt zoek ik de verbinding met collega’s of derden binnen mijn netwerk.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op!

Werkervaring

2021 - Heden BI Consultant bij DataDolphins

2019 - 2021 BI Developer bij Welzorg/ Louwman Group

Bij Welzorg heb ik de reporting afdeling, van Excel reporting, naar Power BI omgebouwd. Met een team van gemiddeld vier man heb ik het voortouw genomen om alle rapportages om te bouwen en volledig te automatiseren met behulp van een Oracle DWH. 

Het uiteindelijke resultaat is dat er een landschap is gebouwd waar veel individuele dashboards gekoppeld zijn aan twee top rapportages, één op basis van Paginated Reports en één dashboard met top KPI’s. Deze omgeving heeft ongeveer 500 hits van 60 medewerkers per dag, op een bedrijf met 300 medewerkers.

2018 - 2019 Business Analist/ BI Architect bij Audax

Bij Audax ben ik begonnen bij de dochteronderneming Betapress als Business Analist met de intentie om rond de jaarwisseling over te gaan naar de Audax groep. Bij Betapress had ik drie directe collega’s en bij Audax is hier één persoon bijgekomen.  

Mijn opdracht was SAP Analytics Cloud (SAC) gaan opzetten, de licenties hiervoor waren pas in januari 2019 gerealiseerd, voordat ik begon met SAC heb ik nog een systeemvergelijking gedaan tussen de meest gangbare BI programma’s. 

2017 - 2018 BI Developer bij Unilever

Bij Unilever werkte ik op de Europese reporting afdeling, het doel van deze afdeling was om slide decks voor het hoger management te maken. Deze afdeling bestond uit een internationaal team van tien mensen en een backoffice in India en Bangladesh.

Op het moment dat ik op deze afdeling begon werd hier uitsluitend met Access en Excel gewerkt. Mijn eerste taak was om de Excels door te ontwikkelen naar automatische rapportages door middel van Power Query. Na de introductie van Power BI bij Unilever heb ik het eerste dashboards binnen Europa gemaakt die de impact van nieuwe product lanceringen visualiseerde.

Trainingen & Certificeringen

  • Lean Yellow Belt
  • QlikView Developer/ Designer

Expertise

  • BI Analytics & Front-end Tools: PowerBI, SSAS, SSRS, QlikView, Qlik Sense
  • Databases: SQL Server, SAP HANA, AS400, Oracle DWH
  • Datawarehousing Tools: Oracle SQL Developer, SQL Server Management Studio
  • ERP: Oracle, SAP, AS400
  • Programmeertalen: DAX, M, SQL-DB2-PL/SQL, Visual Basics
  • CI/CD Tools: DevOps