icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Datadolphins
Klantcase

Maarten ontwikkelt – from scratch – een datawarehouse

maarten

Maarten Beljaars stapte in maart 2021 aan boord bij DataDolphins en werkt sindsdien als Data Engineer bij de Veiligheidsregio Utrecht. “Mijn opdracht is uitdagend en tegelijkertijd ook best complex. Ik zet – from scratch – een centraal datawarehouse op voor de Veiligheidsregio Utrecht. Ik kreeg de kans om het product van A tot Z in Microsoft Azure te ontwerpen, ontwikkelen én uit te rollen.”

Data
Maarten Beljaars /
Consultant
Het mooie aan deze opdracht is dat ik van niets íets mag maken.
Maarten Beljaars / DataDolphins

Vertel ons wat meer over je huidige opdracht?

“Het mooie aan deze opdracht is dat ik van niets íets mag maken. Meestal kom je bij organisaties binnen waar al een systeem staat waarop verder gebouwd moet worden, wat veel onmogelijkheden met zich meebrengt. Bij de Veiligheidsregio mag ik naar eigen inzicht een product neerzetten, waardoor ik inhoudelijk én technisch bezig ben. Omdat in de toekomst veel afdelingen gaan werken met de output van dit centrale datawarehouse, word ik vanuit de hele organisatie gevoed met de benodigde informatie.

Denk bijvoorbeeld aan management informatie, die voorheen versnipperd was door de organisatie. Op diverse afdelingen werden dashboards en analyses gemaakt, maar deze waren niet aan elkaar verbonden. Met de bouw van het centrale datawarehouse kan de organisatie deze informatie centraal opslaan en rapporteren. Het maakt het voor iedereen een stuk overzichtelijker en efficiënter.”

VRU

Maarten vervolgt: “Nu de eerste basis staat, ga ik – samen met de organisatie – stapsgewijs verder met het opbouwen en verrijken van het datawarehouse en de bijbehorende dashboards. Er is nog veel mogelijk! Stapsgewijs zullen er steeds nieuwe bronnen worden ingebouwd, zodat het platform steeds breder en slimmer kan worden ingezet.”

Wat vind je van je huidige opdracht?

“Het is heel uitdagend om een volledig nieuw BI product te ontwikkelen en te bouwen. In deze opdracht kan ik de ervaring gebruiken die ik heb opgedaan in mijn voorgaande rollen, maar ik leer ook veel over nieuwe technieken en hoe je deze toepast.

Zo had ik enige kennis van Azure, maar in de praktijk er niet veel mee gewerkt. Het is leuk met een nieuwe technologie aan de slag te gaan en te zien hoe je deze in de praktijk toepast. Ik maak hiermee dus ook grote sprongen in de ontwikkeling van mijn eigen technische kwaliteiten.

Wat ook interessant is om te vertellen, is dat de Veiligheidsregio met de suggestie kwam om DataVault als modelleer techniek te gebruiken. Toevallig kwam er – via DataDolphins – een training voorbij over dit onderwerp. Uit interesse ben ik hierbij aangesloten en ontdekte ik dat DataVault perfect aansluit bij de behoeften van de Veiligheidsregio. Na overleg besloten we DataVault te implementeren en uit te rollen. Soms vallen zaken – met een beetje geluk – mooi op zijn plek.

Ik heb het erg naar mijn zin bij de Veiligheidsregio en kijk ernaar uit om nog een flink aantal mooie stappen te maken met dit project.”

Ik heb het erg naar mijn zin bij de Veiligheidsregio en kijk ernaar uit om nog een flink aantal mooie stappen te maken met dit project.
Maarten Beljaars / DataDolphins

Hoe bevalt de keuze voor DataDolphins?

Voor Maarten is dit de eerste opdracht via DataDolphins én als midlancer. “Ik kende deze manier van werken nog niet, maar ik vind het leuk om in de keukens van verschillende bedrijven te kijken. Overal zie en leer je weer nieuwe dingen. Natuurlijk is het best een spannende sprong om te midlancen, als je altijd in loondienst hebt gewerkt, maar ik ben tot nu toe erg tevreden met mijn keuze.”

Alle klantverhalen
Data
Maarten Beljaars /
Consultant

DataDolphins helpt organisaties betere datagedreven beslissingen te nemen. Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!