icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience
Werken bij Datadolphins
Nieuws 21/06/2020

Kan ik op basis van mijn midlance-contract een huis kopen?

Huis kopen als midlancer bij DataDolphins

Business Managers Sanne, Erik den Ouden en Erik van Galen krijgen geregeld vragen over midlancen, die zij graag uitlichten én toelichten. Deze keer geven zij uitleg op de vraag: hoe regelt een midlancer eigenlijk zijn of haar hypotheek en verzekeringen?

“Stel, ik ben dataspecialist en geïnteresseerd om als midlancer aan de slag te gaan bij DataDolphins. Kan ik op basis van een midlance salaris een huis kopen? En wat moet ik regelen op het gebied van verzekeringen, in het geval ik -onverhoopt- arbeidsongeschikt raak?”

Sanne: “Over de hypotheek kunnen we heel kort zijn: als midlancer verdien je bovengemiddeld veel en bovendien ben je bij DataDolphins in vaste dienst. Op basis van jouw salaris kun je dus zeker om tafel met een hypotheekverstrekker. En zélfs in deze absurde woningmarkt een knap huis kopen.”

ErikdO: “Eigenlijk geldt datzelfde ook voor zekerheden zoals een aansprakelijkheidsrisico- en arbeidsongeschiktheidsverzekering. Die zijn voor onze collega’s allemaal centraal geregeld en afgesloten. Je hoeft dus geen dure verzekeringen af te sluiten om je zaken goed geregeld te hebben: kortom, de voordelen van een vast dienstverband.”

Sanne: “Misschien is het belangrijk om te benoemen dat wij op zoek zijn naar mensen die goed zijn in hun vak: ze hoeven geen financieel specialist te zijn. Het team van DataDolphins wordt ondersteund door een goede backoffice die dit soort administratieve en financiële zaken uit handen neemt. Zodat onze professionals zich kunnen focussen op ze goed in zijn en energie van krijgen; werken aan leuke en complexe projecten.”

ErikvG: “Natuurlijk denken wij graag met hen mee en staan we hen in raad en daad bij, ook als het gaat om financiële beslissingen. Elke situatie is immers persoonlijk en het is prettig om ook op dat vlak een sparringpartner te hebben.”

werken bij datadolphins
datadolphins
Sanne van der Hilst /
Business Manager

DataDolphins helpt organisaties betere datagedreven beslissingen te nemen. Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!