icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Datadolphins
Nieuws 21/01/2021

Welk salaris mag ik verwachten?

Salaris als midlancer bij DataDolphins

Business Managers Sanne, Erik den Ouden en Erik van Galen krijgen geregeld vragen over midlancen, die zij graag uitlichten én toelichten. Dit keer geven zij antwoord op de vraag: welk salaris kan ik als midlancer verwachten?

Sanne: “Transparantie over het salaris is -wat ons betreft- een belangrijk onderdeel van goed werkgeverschap. Ons midlance-model is daarin heel duidelijk. Als voorbeeld het salaris van een business intelligence consultant, als je het plat slaat ontvang je 70 procent x het uurtarief x het gewerkt aantal uur. Stijgt het uurtarief, dan stijgt automatisch ook jouw salaris. Gaan we uit van ons laagste uurtarief, dan start een business intelligence consultant bij ons op €8000,- bruto per maand.”
 

ErikdO vervolgt: “Het uurtarief wordt door ons met de opdrachtgever afgestemd. Verkoop is een vak en onderhandelen hoort daar uiteraard bij. Onze mensen hoeven zich daar niet druk om te maken; dat wordt vooraf aan de opdracht goed geregeld."
 

ErikvG: “Hoe wij hierin faciliteren? Als bi consultant in het midlance concept heb je ook invloed op het tarief. Het actueel houden en ontwikkelen van je kennis bijvoorbeeld, vergroot je marktwaarde. Omdat wij met iedere medewerker een persoonlijk ontwikkelplan opstellen, ondersteunen wij onze mensen hierin. We kijken naar individuele opleidingsbehoeften op het gebied van techniek en vaardigheden en spelen hiermee slim in op de ontwikkelingen in de markt. Je salaris zal als bi consultant kan dus meegroeien met jouw ontwikkelingen. ”
 

Sanne: “Wat als je een keer de griep krijgt of even tussen 2 opdrachten zit? Dan maak je gebruik van het vangnet. Je ontvangt dan een daggeldvergoeding waardoor je verzekert bent van een basisinkomen. Ik vind het belangrijk om te benoemen dat dit geen lening is. Geen kleine lettertjes, je ontvangt waar je recht op hebt. Wij kennen geen verrekeningen, leningen of andere aan verandering onderhevige bonusconstructies als het op het salaris aankomt."
 

ErikdO vult aan: “Bij een vast dienstverband hoort ook een stabiel salaris. Elke maand gestort krijgen waarvoor je hebt gewerkt en niet hoeven wachten tot de facturen betaald zijn. Verzekeringen, administratie, sociale lasten, alles is goed geregeld."

werken bij datadolphins
Erik van Galen foto
Erik van Galen /
Business Manager

DataDolphins helpt organisaties betere datagedreven beslissingen te nemen. Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!